Buna seara!Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni de zile,lasind in urma o garsoniera si un apartament cu 2 camere, garsoniera fiind trecuta cu clauza pe numele unuia din nepoti cu ceva timp inainte de a muri chiar de tata.
Iar in contracrul de la apartament fiind trecut atit numele mamei cit si numele tatalui.
Intrebarea mea este cum trebuie procedat ca pe contract sa figureze numele mamei
si cit costa,Si ar mai fi o problema eu locuiesc cu mama si am facut de ea un act de autentificare gen testament in care scrie ca imi lasa partea ei de casa,as dori sa imi spuneti mai este valabil acest act de autentificare .
Daca garsoniera a fost instrainata (vanzare cumparare, donatie etc.) catre nepotul respectiv, atunci ea nu va mai face parte din masa succesorala ramasa dupa tatal dvs., ci numai cota de 1/2 din apartament (cota tatei). La mostenire vin sotia supravietuitoare (careia ii revine cota de 1/4) si copiii (carora le revine cota de 3/4, impreuna). Asadar, mama va avea jumatatea sa plus 1/4 din jumatatea tatei, iar ca jumatatea tatei sa revina mamei va trebui ca toti copii sa renunte la mostenire, insa atentie! renuntarea este totala, se renunta la TOT ce a apartinut tatalui dvs. Termenul "act de autentificare" nu exista, probabil mama a facut un testament autentificat de notarul public, act care poate fi revocat chiar de mama in timpul vietii sale sau poate fi atacat de fratii dvs. (daca exista) pentru ca le-ar incalca rezerva succesorala. Da, testamentul este valabil.
Buna ziua! am scris eu gresi pe una din parti al actului scrie "INCHEIERE DE AUTENTIFICARE CU NR DE INREG...ETC" ,iar pe verso scrie"TESTAMENT"si jos semnatura mamei bineinteles legalizat tot de notar,sa inteleg ca este valabil ,stiu ca mama ar putea oricind renunta pe timpul vietii la acest act,la fel cum stiu ca si fratii pot ataca,atit vroiam sa stiu daca este valabil sau nu,tot e ceva decit deloc...fratii nu stiu de acest act doar eu si mama...o zi buna!!
Dezbatere succesiune
gici
Buna seara!Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni de zile,lasind in urma o garsoniera si un apartament cu 2 camere, garsoniera fiind trecuta cu clauza pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)