avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare USCATORIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare USCATORIE

Buna, sunt interesata de cumpararea uscatoriei din blocul unde locuiesc. Am apartament cu 2 camere, iar uscatoria mi-e alaturi. Apartamentul l-am luat prin credit bancar pe 30 de ani. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru achizitia si intabularea uscatoriei, cheltuielile aproximative si daca am nevoie de acordul tuturor proprietarilor sau doar 2/3.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:22, 18 Septembrie 2012
Nicio parte din proprietatea comuna nu se poate vinde conform Deciziei CCR 1514 / ian.2012.

Totusi, puteti obtine de la comitetul asociatiei o concesiune asupra acestui spatiu cu conditia de a avea acordul a 50% + 1 din proprietarii de pe scara si....a proprietarilor direct afectati, adica cei de pe palierul pe care locuiti.

Faceti un contract cu asociatia (comitetul executiv) prin care dobanditi dreptul de folosinta in schimbul unei sume lunare, trimestriale, anuale etc.
E bine sa faceti contractul la notariat, daca el este pe o perioada mai mare.

Trebuie sa mentionez ca nu puteti modifica constructiv acest spatiu intrucat nu este proprietatea dv.
Uscatoria reprezinta parte comuna in condomniu
Conform dispozitii in vigoare,partea comuna din condominiu nu poate face obiectul unei vanzari
Eventual,cu acordul a 50+1 din numarul proprietarilor partea comuna poate fi inchiriata pe diferite perioade de timp 7,25,49,29 ani
Pe cale de consecinta ,legal nu puteti sa cumparati uscatoria,astfel ca restul intrebarilor intabulare,costuri nu pot primi raspuns favorabil dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Cumparare, inchiriere sau concesionare a unei uscatorii intr-un bloc de proprietari ContSters276546 ContSters276546 Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot folosi uscatoria unui bloc de proprietari cu acte in regula. Este un bloc cu 40 de proprietari si in principiu sunt de acord ... (vezi toată discuția)