avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate punct lucru in aceeasi localitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate punct lucru in aceeasi localitate

Ma intereseaza cum se tine contabilitatea punctului de lucru in aceeasi localitate cu sediul social ,cazul concret este urmatorul.La sediul social functioneaza si primul punct de lucru ,unde pana acum se tine contabilitatea firmei.Vreau sa mai deschid un punct de lucru in alta locatie ,in aceeasi localitate .La fiecare furnizor am cont separat pentru fiecare punct de lucru ,pentru ca marfa vine la fiecare punct de lucru zilnic asa cum a fost comandata(este vorba de magazin de piese auto import).In cazul acesta eu inregistrez facturile ,adica intrarile separat la fiecare punct de lucru sau numai la punctul de lucru de la sediul social ,unde se tine si contabilitatea firmei?In cazul acesta marfa de la punctul de lucru secundar se tine in baza avizului de expeditie sau cum?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:25, 19 Septembrie 2012
Daca se emite factura pentru societate pe fiecare punct de lucru intocmiti nota de receptie pentru fiecare intrare de marfuri separat, conform acestora. Daca marfa vine pe o singura factura la sediul social, pentru a transfera marfa la cel de-al doilea punct de lucru in baza unui aviz de insotire marfa. Trebuie sa aveti la cel de-al doilea punct de lucru casa de marcat, raport de gestiune, registru de casa, registru unic de control. Toate documentele originale se predau la sediul social pentru a fi inregistrate in contabilitate, la punctul de lucru nr. 2 se pastreaza copiile pentru a avea justificari in cazul unui control. Cu siguranta contabilul/a va sti cum sa procedeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte societate nelu_nedi nelu_nedi Buna Am o societate inregistrata in Bucuresti (sediu social) iar punctele de lucru ale firmei este in jud Giurgiu iar la un control al anpc, am fost amendat ... (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Documente obligatorii la punctul de lucru valeriam2061 valeriam2061 Am deschis un magazin ca punct de lucru. Vreau sa stiu daca in afara de casa de marcat imi mai trebuie obligatoriu si : STAMPILA - am facturier stampilat cu ... (vezi toată discuția)