Am depus dosarul in data de 15.06.2012, am primit raspuns pe data de 04.09.2012 pentru respingere, deoarece nu au vrut sa-mi echivaleze termenul lucrat in grupa 1 in procent de 100%, adeverinta data de angajator era conform cu anexa 12 din normele de aplicare a legii 263/2010 si mi-au spus ca este conform legii.La calculul stagiului de cotizatie au fost adaugati corect 12 ani si 6 luni pentru 25 de ani (20 ani 1980-2001 grupa 1 si conditii speciale din 2001-2006)dar la reducerea varstei de pensionate decat 7 ani. Am fost in audienta la directorul casei de pensii Ploiesti dar nu am gasit nici o intelegere, am facut contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii dar am inteles ca va dura foarte mult rezolvarea acesteia 8-10luni. (foarte mult dupa parerea mea).Cum ma sfatuiti sa procedez incontinuare pentru ami capata dereptul la pensie cat mai repede.Va multumesc anticipat!
Da am primit mesajul, am fost in audienta la directorul casei de pensie , a chemat mai multi angajati de acolo uni imi dadeau dreptate ca totul este ok in dosar , adeverintele sunt conform legii alti ca nu , in concluzie mi-au spus ca nu vor sa-si asume raspunderea pentru a semna dosarul de pensie, si sa-l trimet la CC de la Bucuresti si ce primesc de acolo este lege.
Buna seara,
Sunt 7 luni de cand am trimis contestatia. La 45 de zile de la data depunerii am dat CC a CNPP conf. art 153 f din L 263, acum ma judec, daca vine raspunsul si este nefavorabil, procesul merge inainte.Nu se plateste taxa de timbru. Litigiile de munca sunt gratuite.
Din ce motiv nu erau in regula? Cand ati muncit in acele conditii a fost in regula? Cand ne cerem drepturile, nu e regula! Mie se spunea ceva de L 226/2006, lege abrogata!
Legea 226/2006 a fost intradevar abrogata prin L 263/2010.
Oricum ar sta lucrurile adeverintele eliberate de angajator cu grupele de munca superioare sau conditiile deosebite sau speciale in unele cazuri nu sunt luate in considerare in procentul de 100% asa cum a fost stabilit legal (si pt care sa platit si CAS pe cale de consecinta), nu sunt luate in calcul decat in procente mult mai mici de CJP pe motivul ca "ar avea un ordin intern al CNPAS".
Am intalnit astfel de situatii si am recomandat fostilor salariati sa dea in judecata CJP si au castigat. Din pacate nu toti mai au rabdarea necesara, mai ales prin termenele legale mult depasite ale CJP in eliberarea deciziilor de pensie sau a contestatiilor depuse la CNPP, pe de o parte, si termenele destul de tarzii stabilite in instantele de judecata, pe de alta parte.
Daca nu faci contestatie si apoi sa actionezi in instanta, ce castigi?
Actionand in instanta ai speranta ca primesti pensia de la data depunerii dosarului, asa am cerut! Pe 1 XI 2012 se face un an de cand am depus dosarul de pensie! In instanta nu mai dureaza mult, cel mult doua termene. E rau ca am ajuns aici, sa-ti castigi drepturile in instanta!
Numai bine!
eu am depus dosarul pe 15.06.2012 , am depus contestatia pe 10.09.2012 acum astept raspunsul de la Bucuresti , dar daca castig imi va da drepturile de cand am depus dosarul
Gupa i de munca
wizzard68
Buna ziua tuturor !!
In urma unui proces avut cu angajatorul privind acordarea grupei I de munca Curtea de Apel Bucuresti prin decizia irevocabila ... (vezi toată discuția)