avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Tata inainte de casatorie a dobandit un apartament. Cel in care stau ambii parinti. Eu sunt copilul mamei. Am tata vitreg. Tata are nepoti. Ei vor sa-l mosteneasca. Tata a facut un act de donatie pentru mama. Pot nepotii sa-l mai mosteneasca.?Actul nu are nicio clauza:sa-l intretina sau ceva ci e doar cu uz viager. Daca se intampla ceva pot nepotii sa atace acel act? Ar fi bine sa-i faca un alt act?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:44, 19 Septembrie 2012
Nepotii sunt mostenitori rezervatari, daca donatia le afecteaza rezerva succesorala pot ataca in instanta actul de donatie.
Poate ca-s nepoti de frate.. astia nu-s rezervatari
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament peterpan17 peterpan17 buna ziua. se de speța următoare: doi părinti tata A si mama B ; s-a căsătorit fiind ambii divorțați ; au o fata , acum majora (căsătorita ) , ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie întocmit un testament pentru excluderea unei rude pe linie paternă? dorinserban dorinserban Buna ziua. Doresc sa intocmesc testamentul. Ca si mostenitori am parintii - mama si tata si un frate vitreg caruia nu-i stiu numele complet, Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Procedura de mostenire Nakiafaszagyerek Nakiafaszagyerek Buna ziua! Am o problema mai complicata... Tatal meu a divortat de la mama la inceputul anilor 80. si s-a recasatorit cu o alta femeie cu care are si un ... (vezi toată discuția)