Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, la urmatoarea situatie:
- persoana A, proprietar, este citat in calitate de parat intr-un dosar pe fond-uzucapiune, in care este vorba despre o locuinta.
- instatnta s-a pronuntat si a respins cererea formutata in dosar - uzucapiune a reclamantei. Sa ii spunem reclamantei, persoana B. In hotararea judecatoreasca instanta a specificat "cu drept de recurs".
- reclamanta, persoana B, a depus recurs.
- proprietarul, persoana A, s-a saturat de atatia ani de instanta si fiind o persoana mai in varsta, a facut un contract de cesiune drepturi litigioase, la notar. Persoana care a cumparat drepturile litigioase sa ii spunem persoana C, s-a prezentat la recurs uzucapiune. (in actul de cesiune scrie: cesionarul, persoana C urmeaza sa se subroge prin prezentul contract de cesiune de drepturi, de la data autentificarii lui, in toate drepturile cendentului (persoana A), privind imobilul susmentionat, devenind, astfel, unicul titular al dreptului litigios, cu privire la dreptul de proprietate, pentru imobilul compus din....)
- instanta a recunoscut actul de cesiune drepturi litigioase si l-a introdus in dosar pe cumparator, persoana C in locul vanzatorului, persoana A.
- pe parcursul judecatii recursului, reclamanta adica persoana B, a renuntat la cele solocitate in dosarul de recurs uzucapiune.
Rugamintea si intrebarile mele sunt:
1.daca hotararea judecatoreasca pe care o va da instanta, ii va tine loc de act de proprietate cumparatorului, adica persoana C?
2. daca cumparatorul, persoana C, isi poate intabula proprietatea si sa-si faca rol la circa financiara pe numele lui, doar cu contractul de cesiune drepturi litigioase?
Deci nu mai trebuie facut un alt contract de cumparare vanzare intre persoana A (cedentul) si persoana C (cesionarul), o sa-i fie suficienta hotararea judecatoreasca, pentru a face dovada ca este proprietar?