Buna ziua
Daca inainte de casatorie, sotia dovedeste ca mama ei i-a transferat intr-un cont o suma mare de bani, - sa zicem luna octombrie-, casatoria s-a incheiat in noiembrie, iar toate bunurile au fost cumparat incepand cu luna ianuarie, februarie si martie, ce sanse am sa obtin 50-50din bunuri? Mentionez ca sotia nu a lucrat de inainte de casatorie nici dupa si doreste 70%din contravaloarea bunurilor. Eu am lucrat dar am avut un salariu modest. Multumesc
aveți ceva Facturi ale cumpărării acelor bunuri ? pe ce nume și cine le deține? orice bun dobândit pe timpul căsătoriei, e bun comun al soților cu excepția când se dovedește altfel.Observ că dvs. ați dori o/în ”compensație” 50% faptul că soția nu a avut înainte și nici după vreun venit, ar fi o soluție de compensare.
Deci.. dvs ati avut un salariu mic si nu puteti dovedi ca ati avut bani sa cumparati bunurile, sotia nu a muncit, n-a avut venituri dar poate dovedi ca bunurile s-au cumparat cu bani de la mama sa.
Dvs aveti doar avantajul ca se pleaca de la prezumtia ca sotii au contribuit egal, iar sarcina probei ii revine sotiei care trebuie sa dovedeasca ca a avut o contributie mai mare la achizitionarea bunurilor.