va rog sa ma ajutati intr-o problema...vreau sa introduc actiunea de divort , dar ce pot sa fac daca sotul meu nu vrea sa paraseasca domiciliul conjugal ?...si as mai vrea sa stiu cum se face partajul , ca bunuri comune avem un apartament care e ipotecat (avem si un credit de 30.000 de euro), o masina si diverse bunuri electrocasnice. Din casnicie au rezultat si 2 copii cu varste de 13 si respectiv 10 ani. Va rog sa-mi dati cateva idei...
BUna ziua!
Deci nu functioneaza tehnica medierii conflictului, in cazul dvs.! Asta prezumand ca ati incercat de mai multe ori...delicat este faptul ca aveti copii minori. Asta complica oarecum lucrurile.
Domiciliul conjugal inseamna acelasi apartament ipotecat in favoarea bancii pentru creditul de 30.000 euro? Creditul este comun?
Partajul se face in functie de contributie... Va fi greu cu acel credit...
Sotul nu e obigat sa plece din casa. Dupa divort, abia.
Va sfatuiesc sa vorbiti cu un avocat, caci sunt lucruri sensibile, copiii vor fi audiati si ar fi bine sa stie la ce se asteapta...
Veniti cu amanunte despre venituri.
da, este acelasi apartament, iar creditul este pe numele lui...iar cu veniturile pana acum 2 ani nu a prea avut venituri sau nu va putea sa le dovedeasca pt. ca avea o firma care mai mult se taraia, iar de 2 ani lucreaza si are salarul cu putin mai mare decat mine. Eu acum sunt in somaj tehnic (75%), asta cum ma afecteaza?...iar pensia alimentara se calculeaza din venitul net? sau ceea ce se numeste "norma de hrana" nu se ia in calcul?....va multumesc mult.
Cu tot respectul.....chestiunea e delicata si nu poate constitui subiectul unei discutii pe forum. In problema dvs. intervine si Codul Familiei etc. etc. Sunt aspecte de clarificat si sunt sigur ca un avocat va poate asista in orice demers juridic pe care il veti face. Dar sincer....pe criza asta nebuna mare curaj aveti sa faceti pasul, nu ca ar fi catastrofa de pe lume, dar in conditiile in care aveti credite, casa e sub ipoteca, 2 copii minori, somaj tehnic...nu-i mai bine sa faceti o revizuire pe fondul problemei? Zic si eu! Pensia alimentara se calculeaza in raport de venitul NET!
sunt cazuri si opinii potrivit carora sotul poate fi evacuat din mobilul bun comun si in timpul casatoriei daca se face dovada ca sotul este violent, viata persoanelor care locuiesc alaturi de el este pusa in primejdie , consuma excesiv alcool etc( a se dovedi cu acte)S-a intamplat ca sotul sa fie evacuat si pe cale de ordonanta presedintiala.
2.De regula se impart atat bunurile cat si debitele, este bine ca in privinta partajului sa tranzactionati, este mai ieftin si termiunati mult mai repede.
3.Este bine sa consultati un avocat
Divort cu minor
karali
Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de ... (vezi toată discuția)