avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea salariului cu 30% este legala ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea salariului cu 30% este legala ?

Buna ziua , in prezent ma aflu in CCC (perioada 1 an ), care expira in data de 25.10.2012 . Angajatorul ieri mi-a comunicat telefonic , ca la intoarcere ma asteapta o reducere salariala de 30 % si o transformare a functiei de director in manager. Este legala procedura (intentia ) angajatorului? Va rog sa faceti referire si la art. lege care permite sau interzice acest lucru.
Multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: marialov , utilizator 11:39, 20 Septembrie 2012
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, dupa revenirea din CCC se poate modiifca clauzele contractuale dar numai cu acordul dvs .
Multumesc pt raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din contabila secretara aroua_r aroua_r Dupa efectuarea concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani am revenit la vechiul loc de munca. Inainte de a intra pe concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu dupa cic Mara01 Mara01 Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: daca angajator propune angajatei care se intoarce la serviciu dupa CIC, un alt post cu un salariu mai mic decat cel pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi la intoarcerea din ccc ina80 ina80 Buna ziua, Cand m-am intors la servici din CCC am aflat ca din fisa postului mi-au fost scoase portofolii foarte importante, lucru care a dus la o incadrare ... (vezi toată discuția)