Buna ziua,
Cand m-am intors la servici din CCC am aflat ca din fisa postului mi-au fost scoase portofolii foarte importante, lucru care a dus la o incadrare inferioara pe grila de salarizare si care totodata ma dezavantajaza atat profesional, indatoririle ramase fiind minore si nesemnificative dpdv al CV-ului, cat si personal, cu salariul micsorat semnificativ.
Intrebarea mea este: are angajatorul dreptul sa faca acest lucru, in special fara sa fiu consultata/informata in prealabil si cum sa abordez problema, legal bineinteles (ce art. din lege sa citez)? Mentionez ca am fost si sunt un angajat exemplar, mereu laudata si apreciata.
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Prin urmare, la revenirea din CCC exista posibilitatea de a se modifica clauzele c.i.m. cu acordul ambelor parti ..... modiifcarea unilaterala a c.i.m. este posibila numai in anumite conditii prevazute de codul Muncii.