avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum se inregistreaza in contabilitate prescrierea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum se inregistreaza in contabilitate prescrierea datoriilor

As dori sa stiu cum se intregistreaza in contabilitete o datorie ce s-a prescris.
Mai exact am un client X care are o datorie de 1000 lei din data de 12.05.2008, suma ce nu a fost achitata dar nu l-am dat nici in judecata, si noi suntem in anul 2012, cum pot sa sting acesata datorie din contabilitate, adica sa nu mai figureze cu datorie fata de firma.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 12:51, 23 Septembrie 2012
Inregistrarea ar fi 6588=4111.
Va multumesc
Parerea mea este ca fara a face dovada ca ati notificat clientul respectiv sa va achite datoria, fara sa aveti extrase de cont trimise pentru confirmare nu puteti scade din evidenta contabila datoria clientului. Nu exista temei legal. Dvs. trebuie sa faceti tot posibilul pentru recuperarea datoriei. Ultima cale de atac este instanta, de unde in urma unei hotarari judecatoresti definitive care dispune asupra sumei respective, o puteti scoate din evidenta contabila.
Din pacate la o datorie asa de mica cheltuielile pentru recuperarea ei sunt disproportionate.
Inclusiv actiunea in instanta costa iar daca nu au fost facute notificari catre clientul rau platnic datoria se prescrie dupa 3 ani.
Intr-adevar colega mea are dreptate dar in Romania pana la Dzeu te mananca sfintii.
Am patit-o si eu (circa 3000 RON) dar nici-o firma de recuperare nu se baga la o suma atat de mica iar in instanta se ajunge pentru o suma de cel putin 10000 RON (instantele refuza in actiune o suma mai mica). Asa ca am facut o AGA si suma am trecut-o in 6588 ca oricum am platiti impozit pentru ea (fiind micro) atasand si toate documentele referitoare la acest caz (notificari etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie incasare factura Chris-Cross Chris-Cross Un client imi da 10.000 ron pentru stingerea unei facturi.Eu depun banii la mine in cont in numele lui.Urmatoarele inregistrari contabile sunt ... (vezi toată discuția)
Furnizori neplatiti din 2005 bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu 2 intrebari: 1) Am un furnizor neplatit din anul 2005 de care am uitat ambii, in valoare de aproape 15000 Ron. In contul 401 imi apare ... (vezi toată discuția)
Stingere datorie avocat niki27 niki27 Cum imi stig datoria catre un avocat care m-a reprezetat la diverse procese, daca el si-a incasat banii din contulexecutorului jdecatoresc? Am facturi emise ... (vezi toată discuția)