avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cesiune de creanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cesiune de creanta

As dori sa intreb un specialist in legislatie (avocat, jurist etc) daca cesiunea de creanta poate fi utilizata de catre asociatiile de proprietari (persoana juridica romana fara scop patrimonial) in scopul recuperarii datoriilor de la rau-platnici. Si in cazul in care poate fi utilizata, daca exista limita legala in a cesiona creanta catre persoane juridice specializate sau poate fi facuta si catre persoane fizice. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:26, 21 Septembrie 2012
Da, cesiunea se poate face mai ales catre firme specializate in recuperarea creantelor. Acestea stiu sa aplice pas cu pas toate actiunile pe care uneori asociatia nu le cunoaste sau merge pe bajbaite. Am avut cateva propuneri-oferte de la asemenea firme, am discutat cu reprezentantul lor si asa am aflat ca fac toate demersurile: notificare (chiar de mai multe ori), invitatie la discutie (mediere), instituirea privilegiului, verificarea corectitudinii cuantumului debitului, actionarea in instanta si reprezentarea in instanta, executarea silita.

Referitor la faptul ca asociatia este scutita de "taxa de timbru" este adevarat dar pentru instituirea privilegiului imobiliar se achita 100 lei + 0,1% din debit ca tarif pentru servicul de publicitate imobiliară, care nu este prevazut ca fiind gratuit in nici o lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire privilegiu imobiliar toma necredinciosul toma necredinciosul Nefiind de specialitate, vreau sa stiu ce inseamna ,,Instituire privilegiu imobiliar,,, concret, eventual articol de lege, si: - daca se poate institui acest ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)