avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim suspendat demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim suspendat demisie

Buna ziua.
Va adresez urmatoarea intrebare:
Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012.
Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere prin care isi cere insistent demisia, fara preaviz,incepand cu data de 21.09.2012 .
Pot sa-i desfac cim-ul in acest caz conf. art.81 al 7 din c. m. avand in vedere ca cimul este suspendat?
Daca nu ce pot face fiindca insista sa plece din unitate cu data respectiva(21.09.2012).
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 20:53, 27 Septembrie 2012
De ce sa nu primeze ? ... prin solicitarea respectiva, inseamna ca salariatul nu mai doreste sa fie angajat la acea societate.
Asta inseamna ca dorinta salariatului primeaza iar C.Mun poate lua o pauza.:)
Chiar daca CIM e suspendat de drept datorita concediului medical, iar asta atrage dupa sine suspendarea oricaror modificari la el, inclusiv incetarea lui, daca salariatul vrea sa spuna stop joc, poate...ok, pot sa traiesc cu asta.:)
Intr-adevar , cam asa ar suna ...daca se depune o solicitare de incetare a raportului de munca aceasta presupune si incetarea suspendarii ..

Angajatorul, in speta, poate renunta la preaviz sau nu . In cazul in care nu renunta , atunci perioada de preaviz va inceta dupa terminarea concediului medical. Daca renunta la preaviz atunci inceteaza c.i.m.
Suspendarea CIM in cazul incapacitatii temporare de munca, este o suspendare de drept si nu una din initiativa partilor, in consecinta CIM nu poate inceta din initiativa partilor, ci doar "de drept", conf art. 49 alin 6 CM.
Daca doreste incetarea raportului de munca inseamna ca doreste si incetraea suspendarii .. in moment ce renunta la concediu medical nu se mai pune problema unei suspendari de drept.

Alte discuții în legătură

Demisie in concediu medical Diabolique90 Diabolique90 Buna ziua , in urma unor circumstanțe anormale , amenințări, injurii și agresiuni fizice , am fost forțat să îmi dau demisia la zi de la locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)