avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim suspendat demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim suspendat demisie

Buna ziua.
Va adresez urmatoarea intrebare:
Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012.
Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere prin care isi cere insistent demisia, fara preaviz,incepand cu data de 21.09.2012 .
Pot sa-i desfac cim-ul in acest caz conf. art.81 al 7 din c. m. avand in vedere ca cimul este suspendat?
Daca nu ce pot face fiindca insista sa plece din unitate cu data respectiva(21.09.2012).
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 20:53, 27 Septembrie 2012

Norme60/32./2006
art. 37(4)
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul doreşte să îşi reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul prescriptor

So? :D
Salariatul nu poate sa ceara incetarea suspendarii cim ca urmare a incetarii lui decat daca si concediul medical ii este modificat corespunzator.V-a adus salariatul alt CM?

ps.va dati seama, dl. Vasile, cat m-a ros speta asta?!:rolleyes:
Problema nu cred ca este asta cu modificarea concediului medical .. problema era daca se poate sau nu inceta un raport de munca la initiativa salariatului .. prin urmare, nici textul de lege invocat de dvs nu prevede interdictia respectiva ...
Ne invartim in jurul cozii daca reluam argumentele pro si contra posibilitatii de incetare a CIM in speta de fata..:)
|Ideea noua pe care am dorit s-o introduc in discutie prin postarea anterioara se referea la problema ridicata de concediul medical.Cum e calculat?Daca valabilitatea lui este pana la sfarsitul lunii iar CIM inceteaza inainte...
Nu se poate face recalcularea acestuia sau este interzis prin lege ? .. este doar o problema de contabilitatea aceasta recalculare ..
Pey, sigur ca e de contabiliate:)Numai ca, pentru a fi calculat pana la momentul in care CIM inceteaza prin demisie, acesta trebuie modificat. Omul in cauza parea tare grabit sa-si incheie socotelile cu firma in cauza.Ma indoiesc sincer ca va duce CM la medic spre modificare si apoi se va intoarce cu el la societate.De aceea m-as bucura daca initiatoarea topicul va mai intra pe forum sa ne spuna cum a facut, pana la urma.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in concediu medical Diabolique90 Diabolique90 Buna ziua , in urma unor circumstanțe anormale , amenințări, injurii și agresiuni fizice , am fost forțat să îmi dau demisia la zi de la locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)