buna ziua,
Am un salariat al carui contract de munca a fost incheiat pe data de 08.04.2010. In perioada 16.09.2010-16.09.2012 a intrat in concediu pentru cresterea copilului. Acum i-a expirat acea perioada in care contractul de munca a fost suspendat. Ar putea sa mai beneficieze de somaj?
Multumesc!
daca a fost in somaj 3 luni, acestea vor fi luate luat in considerare la calculul stagiului de cotizare pentru somaj?nu trebuie 12 luni lucrate continuu pentru a putea beneficia de somaj?
1. Perioada de somaj indemnizat nu este stagiu de cotizare la somaj.
2. Iata ce mai spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
Contributii neplatite
tarchi
Sunt angajata din 02/03/2012 la o firma privata. Astazi am aflat ca firma nu a platit decat 2-3 luni de contributii, iar eu sunt gravida. Ma afecteaza cu ceva ... (vezi toată discuția)