avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita!
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita!

Am castigat un proces, am primit hotararea instantei si urmeaza sa apelez la un executor (am dat in judecata fostul angajator ptr neplata slariilor).

Sediul firmei la care eu am fost angajata, se afla in alt judet decat cel in care eu am domiciliul si unde am si actionat in instanta. Nelamurirea mea este: executorul trebuie sa fie din judetul in care firma isi are sediul??? Am cerut si parerea unui executor din orasul meu si mi-a spus ca nu ma poate ajuta daca firma este din alt judet :hm:
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IOANA9 , utilizator 13:05, 15 Noiembrie 2012
da.
competenta executorului e limitata la circumscriptia Curtii de Apel in care are sediul executorul.
mergeti la un executor judecatoresc din localitatea unde are sediul fostul angajator
Codul de procedura civila spune la art. 373 ca hotărârile judecătoreşti şi celelalte titluri executorii se execută de executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel în care urmează să se efectueze executarea.
Cea mai comoda modalitate de executare a unei persoane juridice fiind poprirea, aceasta, conform art. 453 CPC, se înfiinţează la cererea dvs, de executorul judecătoresc de la sediul angajatorului, ori de la sediul terţului poprit - adica banca/bancile unde acesta isi are deschis/e contul/conturile.

Urmeaza sa trimit executorului prin posta actele necesare ptr deschiderea dosarului in acest caz....
Mi s-a solicitat titlul executoriu in original. Nelamurirea mea este: aceasta hotarare a instantei nu trebuie sa ramana la mine in original? Am posibilitatea de a legaliza o copie a hotararii sau cum se poate proceda astfel incat sa ramana la mine originalul??

Multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi bancare oaneafelicia oaneafelicia Pentru infiintarea unei popriri pe conturile bancare ale unui debitor la toate bancile din Bucuresti trebuie facute cereri de incuviintare la judecatoriile din ... (vezi toată discuția)
Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Cerere executare iancu123 iancu123 daca am un debitor dintr-un alt judet, si am o sentinta de executare silita investita cu formula executorie, cine pune in executare acea sentinta?executorul ... (vezi toată discuția)