avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume minor cu acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume minor cu acordul tatalui

Buna seara,

Am si eu o intrebare, dintr-o relatie de concubinaj s-a nascut un copil. La nastere tatal nu l-a recunoscut, dar dupa 3 ani tatal l-a recunoscut printr-o declaratie data in fata autoritatilor de la stare civila, iar acum acelasi tata doreste sa-l treaca pe numele lui(intre timp parintii minorului s-au casatorit, purtand acelasi nume.) Cine deschide actiunea mama, sau tatal? si la care judecatorie se depune cererea? primaria care a emis certificatul de nastere este cea a asectorului 5, iar tatal locuieste in sectorul 3. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinamar , utilizator 16:21, 21 Septembrie 2012
Stimata doamna gi_jane2,
dar daca tatal minorei( locuieste in sectorul 3) face actiune in contradictoriu cu Primaria Sector 5 si o depune la Jud.sector 5, fara sa ma includa si pe mine(mama) sau musai asa trebuie?
si inca o intrebare: se poate trimite prin posta aceasta actiune sau trebuie depusa personal la judecatorie?
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Am mai gasit o speta. Calitate procesuala pasiva se pare ca are mama.
[ link extern ] /
Daca tatal se judeca in contradictoriu cu starea civila, ar trebui sa reclamati ca aceasta nu vrea sa va primeasca declaratia si sa faca schimbarea, ori nu aveti baza legala in cazul dvs.

Puteti sa va adresati in scris starii civile si sa va dea un raspuns tot in scris. Vedem pe ce se bazeaza refuzul lor si vedeti cum actionati mai departe.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru tot! daca mai gasiti ceva relevant va rog sa-mi scrieti in continuare... am sa merg luni la starea civila sa vad ce zic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil (nascut in romania) de tata cetatean strain mariastasinopoulou mariastasinopoulou Buna ziua!! as dori daca se poate sa ma ajutati cu raspunsuri la o problema foarte importanta pentru mine .Mai intai sa va descriu cazul .Deci ..in 1994 luna ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Numele copilului din afara casatoriei. ContSters61634 ContSters61634 Conform Codului familiei daca parintii erau de acord puteau sa ceara in instanta incuviintarea schimbarii numelui copilului, procedura fiind necontenciosa. Ce ... (vezi toată discuția)