avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pretentii, daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pretentii, daune morale

Avand in vedere faptul ca insulta si calomnia au fost abrogate, este admisibila actiunea in pretentii prin care se solicita daune morale, pe cale civila? Partea este de-a dreptul terorizata de vecinul sau, care ii adrseaza injurii, o defaimeaza, ii arunca cu tot felul de substante prin curte, ii sperie clientii de la magazin, etc., lucruri care se intampla de 4 ani de zile. Exista inclusiv o filmare in acest sens si plangeri la politie. Care ar fi temeiul juridic? Se plateste taxa de timbru la valoare? Multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:48, 20 Septembrie 2012
Da poate inainta o actiune in civil si va plati si taxa de timbru. Cu cat are mai multe dovezi cu atat are sanse mai mari de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata un vecin pentru insulta in public? Vali P. Vali P. As dori sa stiu care sunt pasii legali pentru a da in judecata un vecin care m-a insultat in mod repetat pe casa scarii, iar eu am filmat tot incidentul. Nu ... (vezi toată discuția)
Penal sau civil? jon53 jon53 Buna ziua, Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Incepere un proces pe persoana fizica pentru defaimare si acuzatii mincinoase m_e_l m_e_l buna seara...as vrea sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a incepe un proces pe persoana fizica pentru defaimare...Situatia sta in felul urmator : sotia ... (vezi toată discuția)