avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Violare corespondenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Violare corespondenta

Buna ziua! Primesc corespondenta firmei( cataloage, facturi, etc.) prin intermediul Postei Romane care are un oficiu postal la noi, la tara. In ultima vreme primesc plicurile desfacute, lucru care nu m-ar deranja atat de mult daca n-as fi aflat ca sotia postasului e buna prietena cu o persoana care a lucrat la noi si care cauta sa foloseasca informatiile obtinute ca sa-si deschida o firma cu acelasi domeniu de activitate. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-mi apar corespondenta, din punct de vedere legal, si sa opresc astfel scurgerile de informatii. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 14:13, 25 Septembrie 2012
Eu va recomand sa sunati la "judet". Cautati numarul de telefon pe situl postei romane de la Oficiul Judetean si sa le explicati situatia.
Eu stiu ca in cazul in care un plic/ pachet se deterioreaza in custodia postei, exista o procedura interna a postei, prin care acesta este reambalat si destinatarul instiintat despre ce s-a intamplat. E clar ca la dvs. nu se respecta (ba chiar spuneti ca sunt desfacute intentionat).

Eventual puteti face o plangere pe situl postei romane si vor verifica ei intern ce se intampla... la mine a functionat de doua ori.
Un prim pas ar fi o discutie cu postarita in care sa ii spuneti nemultumirea si sa ii sugerati ca doriti sa nu se mai intample pentru ca nu e normal si in situatia din ziua de azi cand posturile postasilor sunt foarte incerte nu cred ca ii convine sa riste... In functie de atitudinea ei, actionati in consecinta. Daca nu intelege si continua, ii puteti face o reclamatie asa cum vi s-a sugerat mai sus. Sigur se vor face cercetari si se va lasa cu sanctiuni.

Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
CrisB, utilizator
O solutie perfecta ar fi inchirierea unei casute postale, unde factorul postal nu are acces, ci doar oficiantu insarcinat cu distribuirea trimiterilor la aceasta adresa convenita. Veti plati un abonament lunar si nu veti mai avea probleme.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postasul imi deschide corespondenta primita pe firma lilicrin lilicrin Am facut plangere la Posta Romana si au venit doi domni sa constate cele intamplate. Au vazut ca intr-adevar postasul imi deschide corespondenta, pentru ... (vezi toată discuția)
Poștașul a predat corespondența unui localnic pentru a fi distribuită cetățenilor. este legal? camelia_police camelia_police Ghiseul postal din localitatea mea functioneaza doar o zi pe saptamana. Pentru ca volumul de munca este foarte mare, postasul a predat toate plicurile unui ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta nairam63 nairam63 Buna ziua, Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o [b]scrisoare cu confirmare de primire[/b] sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ... (vezi toată discuția)