avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani cheltuiti fara acordul proprietarilor, poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani cheltuiti fara acordul proprietarilor, poate politia interveni?

Buna seara,

Un mic ajutor va rog.
Presedintele asociatiei de proprietari impreuna cu administratorul cheltuiesc bani multi din buzunarele noastre, fara acordul nostru, nici al comitetului macar, fara sa justifice de ce. Avind in vedere ca e un fel de furt, va rog sa-mi spuneti daca se poate face plingere la politie pentru asa ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 10:51, 24 Septembrie 2012
Daca nu va convine cum gestioneaza fondurile asociatiei, puteti schimba presedintele, comitetul si administratorul, convocati adunare generala si ii schimbati.
Politia nu se implica in treburile asociatiei de proprietari, mai ales ca nu este vorba de furt sau alte nereguli, asta trebuie rezolvata la nivelul asociatiei.
Legea 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
chiar credeți că nu au cumva vreo acoperire ?
ca să-i dați un avânt în soluționare și o mai mare importanță, puteți depune o plângere (în 2 ex., unul pt. dvs) penală direct (dar mai bine poștal, recomandată cu Confirmare de primire) la parchetul local.Căutați probe.Veți fi chemat de poliție, unde va trebui să vă susțineți plângerea printr-o declarație.
Nu au absolut nici o acoperire si de ce va mirati? Ar fi primul caz de acest fel din Romania?
Nu doreste nimeni sa fie presedinte asa ca nu va fi schimbat, din acest motiv iar el stie si de aceea face astea.
Multumesc de sfat, depunem plingere dar pentru ce infractiune? Abuz de putere poate? Abuz de proprietate? In momentul in care tu, fara sa-mi spui, fara sa ma consulti, fara sa-mi ceri acordul modifici proprietatea pe banii mei, asta cum se numeste? Si banii sunt multi.
Eu NU mă mir trăind în ”statul de drept”, toate sunt ”normale” dar întotdeauna hoțul este cel puțin cu 2 - 3 pași înaintea Legii, legea doar aleargă din răsputeri ca să prindă materia cenușie a hoțului dar . . . Eu nu mă pot dezlănțui cu epitete și comparații asupra a ceea ce au săvârșit cei în speță.Am văzut atâtea hoții ale unor indivizi cu funcții din unele asociații, încât va fi destul de dificil de pedepsit : hoțul, persoana care profitând de mica funcție face abuz, tot felul de învârteli contrare legii etc etc Sfatul meu prietenesc, dacă-l doriți : trebuie făcută o plângere”beton” și cu mult efort, o plângere foarte bine documentată și SUSȚINUTÃ de probe (orice fel de probe admise de lege, proba cu martori), deoarece organele de cercetare penală ori NU au chef de muncă (pt. că sunt bugetari și luna trece, leafa merge), ori sunt incapabili de a se lua la ”trântă” cu infractorii, ori au partea nevăzută a lucrurilor etc
Puteți depune o plângere penală motivând ceea ce cunoașteți dvs. (feriți-vă-ți de a acuza direct DACÃ nu aveți probe, folosiți expresia : avem legitima bănuială că președintele/administratorul/etc a/au săvârșit abuziv . . . .fondurile asociației în scopuri strict personale, cumpărându-și . . . . Deci : NU e obligatoriu să încadrați dvs. fapta în articolul Legii penale, o va încadra organele de cercetare penală.Atrageți de partea dvs. ceva membrii ai asociației : atenție la trădători!
Imi place ca sunteti secretos, dar totusi ne spuneti si noua ce au furat, ce au cumparat pentru ei din banii dumneavoastra?
Ca asa sa aratati cu degetul puteti sa incepeti la un nivel mai inalt......

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari nu respecta nici o lege! Costin Savescu Costin Savescu Presedintele asociatiei din care fac parte nu respecta legea 230 dar mai tare ma deranjeaza ca refuza sa respecte ce am decis noi proprietarii demult privind ... (vezi toată discuția)
Furt nereclamat chinook chinook Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie: Acum vreo 3-4 luni am fost anuntati ca s-a furat apometrul scarii de bloc unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Reconstituire fond de rulment in urma furtului florentina_cfm florentina_cfm Rog daca stie cineva sa-mi raspunda la intrebarea: mai este obligatoriu reconstituirea fondului de rulment si a celui de reparatii in urma sustragerii de catre ... (vezi toată discuția)