avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani cheltuiti fara acordul proprietarilor, poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani cheltuiti fara acordul proprietarilor, poate politia interveni?

Buna seara,

Un mic ajutor va rog.
Presedintele asociatiei de proprietari impreuna cu administratorul cheltuiesc bani multi din buzunarele noastre, fara acordul nostru, nici al comitetului macar, fara sa justifice de ce. Avind in vedere ca e un fel de furt, va rog sa-mi spuneti daca se poate face plingere la politie pentru asa ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 10:51, 24 Septembrie 2012
Da, am crezut ca nu mai pricep eu. :)
O seara buna!
Vi se pare ca situatia mea si contextul acestui forum serios e loc de misto-uri, thran?
Nu am chef sa raspund la aberatii, nu am spus ca a furat, mai cititi odata ce spun si va rog sa raminem la subiect. Cititi subiectul meu.
Domnule n53, daca era posibil sa fie schimbat si inlocuit cu altul nu mai scriam pe forum ca doar nu sunt imbecil, am treburi importante de facut decit sa stau sa scriu aici.

Cu instanta, aveti idee cam care sunt termenele care se dau daca depui acum? Iulie 2013? Ce facem pina atunci? E frumos sa faceti bascalie de necazul omului?
Subiectul era daca politia poate interveni, ok? Nu a raspuns decit o persoana si multumesc.
In rest, daca cheltuieste bani din banii nostri, fara acordul nostru NU CONTEAZA thran ce face cu ei ci faptul ca ni-i ia fara voie si fara sa putem sa ne opunem, ii tranteste la intretinere si daca nu platesti baga penalitati.
Hai ca pierd timp aiurea aici.
Imi pare rau ca ati luat-o ca pe un "misto", imi cer scuze, nu am facut decat sa va intreb ce anume au furat, sau ce au cumparat pentu ei din banii dumneavoastra, dar vad ca nu raspundeti la aceasta intrebare, asta ma mira.
Daca nu sunteti multumit de cum gestioneaza acestia banii dumneavoastra aveti posibilitatea ca convocat AG cu semnaturile a 20% dintre proprietari, daca la prima convocare nu se strange cvorumul de 50%+1 din proprietari, la urmatoarea convocare care poate sa fie dupa 10 zile, cei prezenti pot hotara schimbarea comitetului, presedintelui, al comisiei de cenzori si administratorului.
Din aceasta cauza va intrebam ce anume au furat, pentru ca este posibil ca ceilalti proprietari sa fie de acord cu acestia si cu schimbarile facute, poate sunt necesare, poate blocul este foarte vechi si atunci trebuiesc schimbate anumite lucruri, poate durata de viata a acestora este trecuta si atunci mai trebuiesc schimbate.
Puteti sa va adresati serviciului specializat din cadrul primariei care se ocupa de relatia cu asociatiile de proprietari sa cereti un control.
Legea 230/2007 Art. 55. - Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.
domnule ”Costin Saves . . . ”, vă mai dau ceva idei (nu știu dacă le-ați folosit) :
1) la primăria de care aparțineți, există o comisie special creată care are în atribuții și asociațiile proprietarilor de apartamente.La ea ați fost ? Ați depus vreo plângere ?
2) la societatea de distribuție a agentului termic, la Distrigaz, la Electrica, la Societatea care strânge gunoiul ați fost să luați concret prețurile, să faceți o contabilitate, o balanță sigură : ce a livrat societatea de distribuție a agentului termic (aveți un contor la intrarea agentului termic la intrarea lui în acel bloc) și ce a facturat către asociație ? Dar o balanță între facturile la utilități și suma ce v-o pretinde Asociația ? De acolo veți constata concret care este situația.Acel președinte are aliați și ceva”pregătire în domeniu/specială/înclinații specifice” pt ceea ce face cu banii dvs. în Asociație;
3) DA, puteți de pune o Plângere la Poliție ori la parchetul local ;
4) solicitați în scris Asociației să vă comunice pe un an de zile ori pt cât aveți nevoie datele necesare.Asociația trebuie să vă răspundă în 30 de zile.Dacă NU vă răspunde : instanța de judecată.Numai așa puneți ordine acolo și vă protejați banii dvs;
5) distinsul meu coleg, thran, v-a comunicat ceva posibil de aplicat în practică în cazul dvs.
6) ”Domnule n53, daca era posibil sa fie schimbat si inlocuit cu altul nu mai scriam pe”, mă văd nevoit să nu fiu de acord cu afirmația dvs., deoarece : încă nu ați făcut TOT ce trebuia împotriva stopării cheltuirii banilor dvs. în mod ABUZIV, încărcând cu viclenie facturile proprietarilor și recuperând partial suma încărcată prin spate, în folosul lor acei făptuitori (potrivit informațiilor ce le-ați postat).Acei indivizi lucrează în ”echipă” și nicidecum singuri !
7) puteți solicita o expertiza (costă ceva dar face).Mă întrebați de durata unui posibil proces : vor fi atâtea termene puține ori multe cât de multe probe zdrobitoare veți putea administra, cât de repede se mișcă o instanță în România și alte interese.Curaj !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari nu respecta nici o lege! Costin Savescu Costin Savescu Presedintele asociatiei din care fac parte nu respecta legea 230 dar mai tare ma deranjeaza ca refuza sa respecte ce am decis noi proprietarii demult privind ... (vezi toată discuția)
Furt nereclamat chinook chinook Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie: Acum vreo 3-4 luni am fost anuntati ca s-a furat apometrul scarii de bloc unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Reconstituire fond de rulment in urma furtului florentina_cfm florentina_cfm Rog daca stie cineva sa-mi raspunda la intrebarea: mai este obligatoriu reconstituirea fondului de rulment si a celui de reparatii in urma sustragerii de catre ... (vezi toată discuția)