avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani cheltuiti fara acordul proprietarilor, poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani cheltuiti fara acordul proprietarilor, poate politia interveni?

Buna seara,

Un mic ajutor va rog.
Presedintele asociatiei de proprietari impreuna cu administratorul cheltuiesc bani multi din buzunarele noastre, fara acordul nostru, nici al comitetului macar, fara sa justifice de ce. Avind in vedere ca e un fel de furt, va rog sa-mi spuneti daca se poate face plingere la politie pentru asa ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 10:51, 24 Septembrie 2012
Costin Savescu a scris:

Multumesc de sfat, depunem plingere dar pentru ce infractiune? Abuz de putere poate? Abuz de proprietate? In momentul in care tu, fara sa-mi spui, fara sa ma consulti, fara sa-mi ceri acordul modifici proprietatea pe banii mei, asta cum se numeste? Si banii sunt multi.

Conform recursului in interesul legii nr.3/2002,fapta administratorului asociatiei de proprietari,de insusire, folosire sau traficare, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare.

Multumesc frumos. Aici e vorba de presedintele asociatiei. Stiu ca in Romania este obiceiul ca administratorul sa fure banii insa aici e presedintele care nu a furat propriu zis ci se foloseste de functie ca sa dispuna ilegal de banii nostri facind tot felul de lucrari pentru care nu are acordul asociatilor. Este tot un fel de furt odata ce noi nu suntem de acord cu chetuirea in acest mod a banilor nostri, bani pe care nu ii mai putem recupera si pentru care el nu raspunde nimanui.
domnule,
- cine vă poate obliga pe dvs. proprietarii din acea scară de imobil să plătiți bani din propriile buzunare, construind fonduri asociației, ia acel președinte ”dictator” să dicteze după cheful lui ce anume vă trebuie dvs., culmea prostiei omenești : fără aprobarea generală a Asociației ??? de ce nu-l schimbați ? de ce nu-l chemați în judecată deoarece NU avea aprobarea Adunării generale a Asociației să vă cheltuiască proprii dvs bani potrivit plăcerilor lui ?! Mi se pare că acolo e partea nevăzută a Lunii !
@n53 ati inteles si ce au furat cei din asociatie?
Eu l-am intrebat si nu a raspuns, decat ca au furat, pentru mine este un mare mister!
sincer, NU.Ați văzut încheierea mea cu Luna.

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari nu respecta nici o lege! Costin Savescu Costin Savescu Presedintele asociatiei din care fac parte nu respecta legea 230 dar mai tare ma deranjeaza ca refuza sa respecte ce am decis noi proprietarii demult privind ... (vezi toată discuția)
Furt nereclamat chinook chinook Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie: Acum vreo 3-4 luni am fost anuntati ca s-a furat apometrul scarii de bloc unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Reconstituire fond de rulment in urma furtului florentina_cfm florentina_cfm Rog daca stie cineva sa-mi raspunda la intrebarea: mai este obligatoriu reconstituirea fondului de rulment si a celui de reparatii in urma sustragerii de catre ... (vezi toată discuția)