avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 9 Februarie 2013
daca contractul se incheie,mi s.a spus,necorespunzator,se mai poate beneficia de somaj?
Articolele de lege din Codul Muncii care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj sunt prevazute la art.5 din Normele de aplicare ale Legii nr.76/2002, si anume:

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
......


Daca c.i.m inceteaza prin concediere pentru necorespundere profesionala - art.61 lit.d C.mun. - , atunci puteti benficia de somaj in conditiile legii.
daca se va incheia pt necorespundere profesionala,va avea efect asupra unei angajari ulterioare?
1. Depinde pe ce post va angajati si daca dati sau nu examen sau concurs pe post.

2. In mod normal noul angajator nu are de unde sa stie cum ati plecat de la locurile de munca precedente pentru ca acum nu se mai folosesc carnetele de munca.
multumesc

Alte discuții în legătură

Daca am 12 luni vechime si imi dau demisia beneficiez de somaj? mychelyne mychelyne Buna seara, am o nelamurire in privinta conditiilor care trebuie indeplinite pentru a beneficia de somaj. Lucrez de 1 an si ceva si acum vreau sa plec prin ... (vezi toată discuția)
La demisie se acorda somaj? mariamarineci mariamarineci :help:Buna ziua, Cu un raspuns, v-as ruga daca cineva ma poate ajuta?! Lucrez la o firma care nu prea mai merge, iar patronul in loc sa ne trimita in fara ... (vezi toată discuția)
Demisie & somaj JohnnyBRB JohnnyBRB Buna ziua, Are drept la somaj o persoana care si-a dat demisia? Va rog sa imi indicati temiul legal. Multumesc! (vezi toată discuția)