avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 9 Februarie 2013
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza - art.29 alin.4 C.mun.
am de ales intre a.mi da demisia si a mi se incheia contactul dupa cele 90 de zile,mi s.a zic ca se va incheia ceva gen necorespunzator profesional...daca beneficiez de somaj prefer a 2 a varianta
1. Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că demisia este un motiv imputabil salariatului.

2. Concedierea pentru necorespundere profesionala va da posibilitatea de a beneficia de somaj.
buna ziua!contractul de munca mi s.a incheiat in baza art 31 alin 1 codul muncii si mi s.a dat o decizie.mai era nevoie si de alte adeverinte pt a putea intocmi dosarul pt somaj?
Anexa 26.

Alte discuții în legătură

Daca am 12 luni vechime si imi dau demisia beneficiez de somaj? mychelyne mychelyne Buna seara, am o nelamurire in privinta conditiilor care trebuie indeplinite pentru a beneficia de somaj. Lucrez de 1 an si ceva si acum vreau sa plec prin ... (vezi toată discuția)
La demisie se acorda somaj? mariamarineci mariamarineci :help:Buna ziua, Cu un raspuns, v-as ruga daca cineva ma poate ajuta?! Lucrez la o firma care nu prea mai merge, iar patronul in loc sa ne trimita in fara ... (vezi toată discuția)
Demisie & somaj JohnnyBRB JohnnyBRB Buna ziua, Are drept la somaj o persoana care si-a dat demisia? Va rog sa imi indicati temiul legal. Multumesc! (vezi toată discuția)