avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistem supraveghere video la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistem supraveghere video la bloc

Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la cutiile postale este legal?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:31, 23 Septembrie 2012
Camerele de supraveghere video sunt montate, asa cum le spune si denumirea, pentru supravegherea zonei de actiune a lor.
Imaginile sunt stocate un timp limitat, depinzand de fluxul de persoane. Intr-un hol cu flux mare de circulatie arhiva nu tine imagini mai vechi de 3 luni, cazul blocului meu).
Softul pentru vizionare instant sau istoric - asa cum am spus - poate fi instalat pe calculatorul unei persoane desemnata de conducerea asociatiei.

Persoana poate viziona aceste imagini oricand, dar le pune la dispozitia politiei sau a presedintelui asociatiei oricand este nevoie, ca d-aia sunt camere de supraveghere, sa foloseasca la supraveghere si ca martor la lamurirea vreunei situatii iesite din comun.
Pot fi incidente cu persoane straine de bloc si atunci putem anunta politia si le punem la dispozitie imaginile din ziua Z si ora X.
Daca sunt intamplari de genul vandalizarea cutiilor postale sau murdarirea peretilor sau vandalizarea usilor de intrare sau orice incident sau conflict reclamat, ne uitam - cei indreptatiti din conducere - sa vedem cine, ce si cum.
Multumesc tuturor care au raspuns la aceasta tema. Sunt informatii utile si interesante. Dar, din pacate nu m-am lamurit cu ceea ce doream sa stiu :
Este legala , pentru montarea sistemului de supraveghere, hotararea asociatiei de proprietari daca avem majoritate peste 75% dintre proprietari (nu dintre participantii la adunare) sau trebuie unanimitate, deoarece se monteaza pe proprietatea comuna ? Avem un proprietar care se opune si care poate ataca in instanta aceasta hotarare.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Viorel_Lucaciu, utilizator
Dumneavoastra sunteti interesat de procentul de aprobare al proprietarilor.
Dar sunt si conditii tehnice impuse tot de lege 677/2001-protectie cu date personale
Monitorul si aparatul ce stocheaza inregistrarile trebuie sa fie intr-un spatiu bine determinat.
Nu apartament.Inregistrarile se sterg automat la 3o zile.









Interventie moderator
Va rog sa cititi mesajele care insotesc stergerea mesajelor.
Dv. vi s-au sters deoarece se stersesera niste mesaje ale altui utilizator la care dv. i-ati raspuns. Daca nu vi s-ar fi sters raspunsurile, atunci nu se mai intelegea nimic.
Ar fi trebuit sa stiti acest lucru, de cand stati pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare camere video bloc euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere scara asociatie locatari mfdunhill mfdunhill buna ziua, in urma hotararii AG, pe cara blocului [hol si intrare] s-au montat camere de supraveghere. Am 2 intrebari : 1. avem nevoie de la anspdcp de ... (vezi toată discuția)
Intimitati - supraveghere video spatii comune Rasvanh Rasvanh 1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice ... (vezi toată discuția)