avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara, sint casatorita in Romania, acum ma aflu acasa in Rep.Moldova, as vrea sa stiu daca pot trimite cererea de divort prin posta fara a ma prezenta la Oficiul Starii Civile impreuna cu sotul, daca divortul este amiabul si fara copii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 22 Septembrie 2012
Nu se poate. La divortul pe cale amiabila, sotii trebuie sa fie prezenti pe tot parcursul procedurii, exceptie fiind depunerea cererii care poate fii facuta si prin mandatar cu procura autentica.
ar fi bine si asa, dar pe cine as putea ruga sa fie mandatar? cum se procedeaza?
multumesc pentru raspuns
Divortul poate fi amiabil si in fata instantei de judecata daca imputerniciti cu procura autentica un avocat pentru a va reprezenta in fata instantei de judecata.
avocatul trebuie sa fie neaparat roman si sa depuna cererea cu procura in aceeasi zi in care se va duce si sotul?
Avocatul trebuie sa aiba dreptul in Romania.
Sunt si avocati moldoveni cu drept in tara.
Da,trebuie i aceeasi zi cu sotul sa mearga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)
Divortul romanilor aflati in strainatate ContSters152875 ContSters152875 Buna ziua, Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca doi romani, aflati la munca in strainatate, pot divorta in tara unde muncesc, respectiv Belgia. Casatoria ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort deeariri deeariri va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la ... (vezi toată discuția)