avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notarea la OCPI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notarea la OCPI

Un antecontract de v/c cu achitare integrala poate fi notat In CFla OCPI inainte de implinire termenului de perfectare a contractului de v/c lanotar?

Poate numai cu aceasta notificare sa perfecteze actul de v/c sau trebuie obligatoriu CF?

Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:57, 23 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Proprietarul poate să fie de acord cu notarea antecontractului de v-c tocmai pentru a-și dovedi buna credință.
Notarea nu presupune constituirea de drepturi ci face doar ca acel antecontract de v-c să fie opozabil erga omnes, adică tuturor. În acest fel se va prezuma că orice terță persoană are cunoștință de acel antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Tzeapa? av.T.M. av.T.M. Am nevoie de un raspuns corect, profesionist si realist. Va multumesc. Am cumparat un ap. intr-un bloc nou si nu l-am notat in CF. Acelasi ap. a fost ... (vezi toată discuția)