avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorii pe SRL, pot deschide PFA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorii pe SRL, pot deschide PFA?

Intrebarea in mare este cea din titlu.
Daca am un SRL prin care am acumulat datorii pe parcursul mai multor ani(cu penalizarile de riguare), mai pot deschide un PFA? Si daca deschid PFA-ul iar persoana in cauza este aceeasi de pe cea cu SRL-ul dator, viitoarele incasari(ale pfa-ului) vor fi preluate de fisc? Aici ma refer la incasari primite atat prin trezorerie cat si prin cont bancar. Prin contul bancar ma indoiesc, insa prin trezorerie nu stiu.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mimi7736 , utilizator 23:53, 5 Decembrie 2016
Daca aveti fapte inscrise in cazierul fiscal care va fac incompatibil cu calitatea de comerciant nu veti putea sa va infiintati o PFA. Referitor la datoriile pe care le aveti fata de creditorii dvs., este evident ca acestia se pot folosi de mai multe mijloace legale prin care sa-si recupereze creanta, nefiind excluse si cele precizate de dvs.
Multumesc de raspuns.

SRL-ul nu este bagat nici in faliment nici in insolventa. Momentan nu am banii necesari pentru inceperea procedurilor.

PFA-ul este deschis, insa urmeaza sa preiau o comanda a carei plata se va face prin intermediul trezoreriei. Nu vreau sa ma trezesc ca voi ramane fara bani.

Nelamurirea mea provine de la imposibilitatea de a-mi crea un cont bancar la BCR. Am inceput procedura la doua filiale insa niciuna nu a fost capabila sa-mi deschida un cont bancar pentru respectivul PFA. Angajatii nu au stiut sa-mi spuna de ce, motivand ca ar fi o problema din compania centrala unde se fac deschiderile de conturi. Desi am depus actele de mai bine de aproximativ o luna, nici pana in ziua de astazi nu am primit raspuns pentru acel cont, cu problema ori macar o informatie.
Banuiala mea este ca din cauza datoriilor acumulate prin SRL fiscul nu-mi permite deschiderea acestui cont, asta desi o alta banca mi-a acceptat "contractul" si mi-a deschis contul. Ba chiar am avut si activitate pe acesta si nu mi-a luat nimeni banii.

Am sa scot un cazier fiscal si am sa ma duc sa vad cu exactitate si ce datorii a acumulat acel SRL. Insa inainte de astea ar trebui sa ma tem de plata facuta prin trezorerie sau este destul deposibil sa mi se permita sa-mi desfasor activitatea normal?

Pe langa toate acestea "probleme", din punctul meu de vedere mi se pare o prostie sa-i iei banii omului din cont. Inteleg ca iti recuperezi o parte din datorie, dar daca ii iei banii, acel om probabil nu va mai avea cum sa plateasca diferenta, pe cand daca il conditionezi sa-ti plateasca in limita posibilitatilor ai avea mai multe sanse sa recuperezi intreaga suma.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
ellada, utilizator
Buna seara cum ati reusit deschide PFA daca aveati datorii la stat?Si la ce banca ati putut deschide cont.Sunt si eu interesata.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul de incasari si plati la pfa ostia ostia Buna ziua, Exista un pfa ce are cont deschis si la trezorerie pentru incasare subventii de la stat. Tranzactiile din acel cont se trec in Registrul de ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - poprire salariu silviurazvan silviurazvan Buna ziua, am o poprire pe salariu pusa de 2 luni iar toate conturile bancare imi sunt poprite, insa am facut contestatie iar avocatul imi spune ca se va ... (vezi toată discuția)
Cont bancar de pf pentru virarea salariului dar si pentru pfa cris2279 cris2279 Buna ziua, Problema este urmatoarea: un salariat foloseste acelasi cont bancar (cel deschis pentru salarii) si pentru PFA(nu are un cont special pentru PFA ... (vezi toată discuția)