avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate expirata

Cartea de identitate este expirata. Pasaportul este valabil. Viza de sedere si permisul de munca in strainatate au termen lung de valabilitate. Posibilitatea revenirii in tara este dupa sase luni de la data expirarii C.I.
Pot apare probleme la revenirea in tara?
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 10:00, 24 Septembrie 2012
Nu vor fi probleme. Cel mult, veti plati o amenda intre 40 si 80 de lei cand va duceti sa va schimbati buletinul
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cu reverenta impusa si necesara (pentru a nu mai deschide alt topic), se poate schimba C.I. inainte cu cel mult sase luni fata de data expirarii acesteia? Valabilitatea pasaportului si conditiile revenirii in tara (1-2 ori pe an) raman neschimbate.
Poate fi schimbat cu max 180 de zile inainte de expirare. ( termenul se calculeaza pe zile , nu pe luni.. oricum, 6 luni aproximativ)
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru celeritate.
:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i care expira in mai Barbu1 Barbu1 buna ziua amsieu o intrebare vreau sa plec in germania cu contract de munca pe un an dar mi-se expira c.i in luna mai voi avea probleme la intoarcera in tara (vezi toată discuția)
Buletin expirat Mary Mageriu Mary Mageriu Am pasaport valabil,la granita Romaniei îmi vor da amenda pentru buletinul expirat? Trebuie sa imi renovez buletinul pentru a iesi iarāsi din tara? (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)