avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintregire titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintregire titlu de proprietate

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati!
Vreau sa reintregesc titlu de proprietate cu o suprafata de teren care nu a fost inclusa in acest titlu in anul 1995 cand a fost facut. Titlul de prorietate include teren intravilan si extravilan plus casa in care locuiesc si este pe numele bunicului meu cu mostenitorii (unchi si matuse). Cei de la primarie spun ca a fost o greseala faptul ca nu s-a inclus pe titlu si acea suprafata care reprezinta jumatate de gradina aferenta casei in care locuiesc. Am apelat la un avocat care ma cam duce cu vorba de 1 an, desi am platit...
Va rog, care sunt pasii care trebuie urmati pentru a putea reintregi acest titlu de proprietate?
VA trebui sa faceti niste demersuri si sa aflati daca acea bucata de teren nu a fost cumva atribuita vecinului???sau altcuiva. Folositi acea bucata de teren?Impozit platiti doar pentru suprafata din titlu?
Aveti nevoie de un avocat..incercati sa-l convingetipe cel pe care il aveti...
In functie de raspunsurile la intrebarile de mai sus..veti afla ce aveti de facut.
Ca variante:
Ar trebui intai sa chemati primaria ( comisia si primarul daca vreti si daune) in judecata pentru a o obliga la modificarea titlului daca actele initiale depuse o data cu cererea se refereau la toata suprafata, sau, daca nu ma insel, se poate emite un titlu de propietate suplimentar
Daca reusiti, ar trebui sa va indreptati impotriva celui care detine acum terenul..

Este insa foarte important daca prin cererea formulata pe legea 18 ati specificat intreaga suprafata.

e greu de facut presupuneri fara a avea actele..

aveti nevoie de ajutor specializat

av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vs mostenire /proprietari diferiti acelasi teren Angy17 Angy17 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema la care nu reusesc de cativa ani buni sa gasesc o solutie . In anul 1990 mama mea ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu de propietate adrian.stefan@outlook.com adrian.stefan@outlook.com Buna ziua, Doresc sa cumpar o bucata de teren de la o matusa, acesta este situat in provincie. Atunci cand am incercat sa facem actele am constatat ca din ... (vezi toată discuția)
Complicat. johnny_danut johnny_danut Vreau sa cumpar un teren de la tatal meu pentru constructia unei case (vreau sa fie al meu personal , mai am o sora si nu se stie niciodata) si am luat ... (vezi toată discuția)