avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare titlu de propietate

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o bucata de teren de la o matusa, acesta este situat in provincie. Atunci cand am incercat sa facem actele am constatat ca din suprafata totala a terenului, pe titlul de proprietate lipsesc 400m situati exact la intrarea pe propietate. Suprafata de teren este de 1600 m si cererea pentru tilul de propietate facuta in 1991 a fost corecta, dar suprafata trecuta in titlul de propietate primit in 1995 era mai mica cu 400m. Dansa nu a sesizat acest aspect atunci.Acum cand am facut cadastrul ne-am dat seama ca suprafata de 400 m nu este trecuta in titlu cu toate ca aceasta suprafata este de fapt intrarea in curte .Am trimis toate actele care dovedesc greseala facuta de cei de la primarie si prefectura catre instanta si raspunsul a fost : "Trebuia ca in termen de 30 zile sa se conteste acest titlu". Cei de la prefectura au spus ca trebuie sa dam in judecata atat primaria cat si prefectura. Exista sanse de castig ?
Multumesc anticipat,

Adrian STEFAN
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:42, 2 August 2018
se face cerere de rectificare si dacă se respinge faceti acțiune de chemare in judecata
Buna ziua,
Va multumim pentru raspuns.Daca se poate, puteti dezvolta un pic problema? Unde trebuie sa facem aceasta rectificare? Multumesc anticipat!
La primarie. Înregistrați cererea si anexați o copie a titlului de proprietate si a altor acte doveditoare. Dacă nu primiți raspuns favorabil va angajați avocat si continua el demersurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - vanzare parcele fara acordul celuilalt coproprietar bejatmarian bejatmarian Buna ziua..Mama a primit mostenire de la parinti ei cateva bucati de pamant ,este trecuta pe titlul de propietata alaturi de fratele ei.dar fratele ei a ... (vezi toată discuția)
Reintregire titlu de proprietate lenu_ro lenu_ro Buna ziua. Va rog sa ma ajutati! Vreau sa reintregesc titlu de proprietate cu o suprafata de teren care nu a fost inclusa in acest titlu in anul 1995 cand a ... (vezi toată discuția)