avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litera\\"I\\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litera"I"

Buna ziua, as avea o nelamurire in privinta abaterii disciplinare.
Am lucrat timp de 2 ani la o firma, anul trecut am considerat ca vreau sa-mi dau demisia din diverse motive intemeiate, principalul fiind comportamentul sefului meu.
Am plecat in concediu in luna august, si am trimis demisia pe fax, intrucat in repetate randuri ea mi-a fost rupta in fata, in consecinta neaprobata de conducere. Astfel, mi s-a inchis contractul de munca pe motiv disciplinar, intrucat nu m-am mai prezentat la sediul firmei la inceputul lunii septembrie,cand ar fi trebuit sa incep munca.
Intrebarea mea este: dupa 12 luni se face radierea acestei abateri disciplinare din cate stiu, dar aceasta radiere se face de la sine sau trebuie ca angajatorul de atunci sa exprime in scris acest lucru?
Cel mai recent răspuns: any26 , utilizator 21:13, 25 Septembrie 2012
Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa, potrivit art.248 alin.3 teza a II-a C.mun.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abateri repetate Laurys Laurys Buna dimineata. In cazul in care avem o sanctiune disciplinara aplicata nelegal care insa nu a fost contestata, aceasta poate fi luata in considerare pentru ... (vezi toată discuția)
Concedierea ca sanctiune disciplinara vs. radierea de drept a sanctiunii disciplinare codulmuncii codulmuncii in codul muncii scrie ca un c.i.m. poate inceta ca sanctiune disciplinara. tot in codul muncii scrie ca sanctiunea disciplinara se radieaza de drept dupa un ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)