avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum gasiti un avocat indrumator?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum gasiti un avocat indrumator?

Spuneti-mi si mie cum se procedeaza in concret ca sa-ti gasesti un indrumator atunci cand nu ai nici rude avocati si nici bani ca sa-ti platesti stagiatura? Exista sanse reale de colaborare cu un avocat in astfel de conditii?
Cel mai recent răspuns: carbo , utilizator 00:38, 28 Ianuarie 2009
sau poti depune cv-uri la birouri si case de avocatura, nu poti sa sti niciodata de unde pica norocu
si legat de partea cu plata stagiaturii, nu mai pleca urechea ca vorbele sunt multe si degeaba si cred ca sunt destui care pot cofirma ca nu au dat un ban la indrumator, ci din contra au fost platiti conform muncii. mie personal nu mi-a cerut nici un ban, doar sa ciulesc urechea si sa deschid ochii si sa pun mana pe dosare si sa nu ratez vreun termen ( si nu, nu e ruda indrumatorul) in rest nici pomeneala de plata din partea mea ptr stagiatura
trebuie doar sa iti dai interesul si sa te vada preocupat, nu e nevoie sa fii geniu ptr ca toate lucrurile se invata
Carbo ti-a dat un sfat foarte bun: trimite CV si gandeste-te ca tu alegi.
buna
si eu am promovat examenul de admitere in baroul constanta anul acesta.
din pacate nu am rude avocati care sa ma poata lua in stagiatura.
dar sincer, chiar nu cred ca ca nu voi reusi sa gasesc un indrumator.
sunt convinsa ca in constanta sunt suficienti avocati cu exeperienta care vor dori sa o impartaseasca si celor mai tineri.
ce se aude cu platitul indrumatorului cred ca sunt doar zvonuri lansate ca sa ne intimideze.
asa cum a fost si cu inscrierea la examen. existau aceleasi zvonuri, ca nu ai cum sa intri in barou daca nu esti de-a lor.
si uite ca s-a putut.
consider ca la examen am fost corect evaluata. chiar mai mult, daca mi-as fi corectat eu lucrarea cu siguranta nota mea ar fi fost mai mica cu vreo 50 de sutimi.

am monitorizat site-urile specializate de recrutare, gen ejobs..., si am vazut ca pentru bucuresti diversi avocati sau case de avocatura angajeaza stagiari. nu am gasit anunturi de genul asta si pentru constanta. dar in doi trebuie sa apara ceva.

alta metoda pentru a gasi indrumator nu am aplicat inca.

voi ce metoda alegeti pentru a va gasi indrumator????
te duci la barou , faci cerere la nea popescu sa te lase sa pui un afis pe usa la intrare in barou " caut indrumator! "

si acuma lasand gluma la o parte, i-ai pe toti din lista de avocati la rand...depune cv-uri..asta e parerea mea, intrebi fosti profi de la facultate..incerci sa obtii un interviu..10 minute de discutie cu un avocat..si dai tot ce e mai bun..pararea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat maestru COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna ziua tuturor, As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc ... (vezi toată discuția)
Cum intru in avocatura? BogdanLupu BogdanLupu Buna ziua, am si eu nevoie de parerea sincera a voastra. Pe scurt, intentionez sa intru in avocatura. Locuiesc in provincie. Anul acesta imi dau licenta, as ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc un avocat pe langa care sa stau pe perioada stagiaturii?? oana_lex82 oana_lex82 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii..Am absolvit facultatea in 2006 si as dori sa incerc sa dau examenul de admitere in Baroul Vrancea...e ff greu pt ca ... (vezi toată discuția)