avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Divort dupa 21 de ani de casnicie, fara partaj.Apartamentul a fost dobandit in timpul relatiei de concubinaj,cu o contributie majoritara a fostei sotii.As dori un raspuns la urmatoarele intrebari:
1.Cat timp dupa divort pot introduce actiunea de partaj ?Exista vreun termen limita?
2.Pot locui in continuare in acel apartament,avand in vedere ca este pe numele fostei sotii,iar contributia mea a fost doar de renovare totala a interiorului si mobilare a apartamentului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:56, 24 Septembrie 2012
1. actiunea de partaj este imprescriptibila; se poate introduce oricand sau deloc.
Atentie insa: bunul dobandit in concubinaj NU este bun comun. Prin urmare nu poate face obiectul partajului.
Veti imparti la prtaj orice alte bunuri mobile si imobile, dar (aparent) nu si apartementul.
Pentru contributia dvs. la cumpararea apart. (presupunand ca acel concubinaj era cu dvs.), aveti un drept de creanta (= sa fiti despagubit).

2. Fara acordul proprietarei, nu prea. Evacuarea este un drum juridic spinos, dar realizabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare zeciualex zeciualex poate sa-mi spuna cineva daca dupa divort pot cere evacuarea fostei sotii din casa care am dobandit-o inainte de casatorie dar care intre timp am mai construit ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Partajare danradu15 danradu15 Doresc din partea dumneavoastra o consultare juridica in urmatoare mea problema: - sunt divortat din 1995 , am o fetita de 20 de ani care a ramas in ... (vezi toată discuția)