avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Ipoteca

Sora mea are ipoteca pe casa,la banca ........Stie ca nu are ce face si s-a impacat cu ideea.Astazi au venit la ei (ei erau la serviciu) de la un executor Judecatoresc si au lasat o anunt prin care sunt informati ca,trebuie sa mearga la Executor sa stabileasca pretul casei ,altfel imputernicesc ei un evaluator,care si ala costa niste bani.....Intrebare: daca eu nu ma impotrivesc,banca poate revendica casa oricind,de ce trebuiesa mai intervina un Executor Judecatoresc????Banca poate pune pe propriul site imobilul respectiv scos la licitatie???De ce soara mea mai trebuie sa platesca niste bani,cind si asa sunt la pamint???
Multumesc Mult...
Va rog mult inca o intrebare:
tot sora mea( ea habar nu are pe unde se deschide un computer) are inca o problema:
are 2 rate si de curind s-a trezit cu o oprire ....e vorba de fiul ei pe care l-a girat si care e plecat din tara( nici nu stie unde)....Legal puteau sa-i retina din salariu acea rata de girant???
Multumesc mult
Cu stima
1. Executarea silita nu se face de catre creditor direct, ci prin intermediul executorului judecatoresc.
2. Contractul de credit nu avea ca obiect casa cumparata, ci o suma de bani. Scopul imprumutului a fost cumpararea casei, dar ceea ce trebuie returnat bancii este suma de bani si prin urmare, daca actualul pret la care se vinde casa nu este suficient pentru a acoperi datoria, sora dvs. va ramane datoare bancii pentru diferenta neachitata din suma initiala.
3. Ar fi indicat sa incercati sa va aparati cat de mult puteti, pentru ca altfel exista riscul ca si dupa ce se vinde casa sa ramaneti cu o datorie foarte mare.
4. Da, girantul plateste in cazul in care debitorul principal (fiul surorii) nu isi achita obligatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Kim22 Kim22 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri. - am o executare silita ptr credit ipotecar( casa nu este a mea, a girat cineva ptr mine) ptr ca nu am ... (vezi toată discuția)
Ajutor - riscuri girant credit ipotecar zimbet zimbet buna ma numesc claudia si am girat ap pt sora mea cu mama mea care a decedat ,eu detin 75la suta din ap iar sora cu tata vitreg detin 25 la suta impreuna ,de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc ... (vezi toată discuția)