In anul 2002 m-am casatorit,in 2003 am incheiat un contract de intretinere cu parintii mei (la acea data traiau amindoi), actul fiind valabil incepind cu data incheierii contractului. In decembrie 2008 am primit hotarirea de divort.
Intrbare: Fosta sotie poate cere despagubiri sau ataca ceventual contractul?-----mentionez ca am un copil minor care este in grija fostei sotii
Eventuala solutie---rezilierea contractului?
Multumesc !...
asta vedeti din contractul de intretinere. Daca in contract numai dvs. v-ati angajat la prestarea intertinerii atunci sotul nu poate avea pretentii. Dc insa el este in contract trecut poate ridica pretentii.
Chiar dacă doar unul dintre soţi a încheiat contractul de întreţinere, se prezumă că întreţinerea a fost prestată din bunurile comune ale soţilor, respectiv din sumele de bani comune. Prezumţia comunităţii de bunuri funcţionează chiar şi în cazul în care bunul dobîndit de unul dintre soţi a fost primit în schimbul întreţinerii transmiţătorului (transmiţătorilor) bunului.
În acest caz nu avem de-a face cu o donaţie, pe care legea o prezumă ca fiind făcută doar unuia dintre soţi, ca bun propriu, dacă din actul de donaţie nu rezultă voinţa donatorului ca bunul să fie comun, ci de un act cu titlu oneros, chiar dacă este aleator.
Sigur, în caz de divorţ se va face dovada contribuţiei soţilor la întreţinere, dar asta nu înlătură natura de bun comun a imobilului astfel dobîndit.
Mostenire
gabita2000
Am si eu o intrebare. Un proprietar care are 5 copii poate trece toata averea pe numele unuia dintre acestia fara acordul celorlalti? (vezi toată discuția)