avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorii

Buna seara .
Am un PFA si de curand am incheiat o colaborare pe baza de contract de prestari servicii cu o firma pe motiv ca va intra in dizolvare .Totodata aceasta firma mai are sa-mi onoreze doua facturi de prestari servicii, dar cu toate insistentele mele de o luna de zile sunt tot amanat de la o zi la alta cu plata facturilor .
Intrebarea mea este ce pot sa fac sa-mi recuperez datoria si cam in cat timp se poate dizolva o firma, tinand cont ca din cate am auzit, odata dizolvata nu-ti mai poti recupera nici o datorie .
Multumesc anticipat la oricine ma poate ajuta .
Cel mai recent răspuns: promocris , utilizator 13:01, 28 Noiembrie 2012
Somatie de plata si opozitie la Registrul Comertului pentru dizolvare in caz ca se intampla inainte de recuperarea datoriei.
Incercati recuperarea sumelor pe calea somatiei de plata, prevazuta de O.G. 5./2001. Este o procedura rapida in instanta. Indiferent de suma pe care o aveti de recuperat platiti taxa de timbru de 39 lei. Trebuie sa demonstrati ca au acceptat facturile si ca s-a depasit scadenta de plata. Daca pierdeti, puteti sa va adresati din nou instantei de judecata pe calea dreptului comun, dar urgent ca sa introduceti procesul inainte sa intre in lichidare.
Cu aceiasi problema ma confrunt si eu cu un client . Clientul meu a refuzat sa plateasca aprox.28.000 lei , ca atare m-am adresat celor de la Urban si Asociatii. Acestia mi-au promis ca se ocupa ei de tot in baza unui comision de 10% din suma recuperata , bani pe care ii platesc doar daca recupereaza banii. Inca nu s-a finalizat toata povestea dar din cate am observat s-au pus pe treaba . Sunt curios sa vad cum voi recupera acesti bani . Probabil se va ajunge in instanta si clientului meu i se va face poprire pe cont .
Deocamdata nu am inceput nici o procedura judiciara deoarece mi-au promis ca-mi vor da banii, bineinteles o minciuna, nu am primit nimic .De curand am aflat numele firmei de avocatura care se ocupa de procedurile de dizolvare ale firmei .Sa iau legatura cu ei, ma pot ajuta in vreun fel ? Sau sa incep procedurile pe cale judecatoreasca (somatie, etc.) Astept sugestii, pareri .Multumesc anticipat oricui ma poate ajuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , as dori si eu o lamurire cu privire la o recuperare de creante. firma mea a prestat pentru o alta firma niste servicii , acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog! stanceni stanceni Am un debitor care si-a radiat firma si nu am reusit sa recuperez datoria pe calea somatiei de plata. Problema e ca nici nu a lasat vreo fila de CEC ... (vezi toată discuția)
Recupereare debit..... firma nu mai desfasoara activitatea generatoare de profit ot20mat ot20mat [b]Firma SC.R SRL, cu sediul in Romania datoreaza firmei SC.M.SRL, o suma de bani...75822, 30 lei reprezentand contravaloarea transport persoane, asigurata ... (vezi toată discuția)