avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament.

buna seara din nou
revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament
sa o iau cu inceputul
tatal meu a trait in concubinaj cu o doamna 10 ani. dansa i-a facut tatalui meu un testament in care a spus ca nu are parinti in viata, copii sau descendenti din acestia si ii lasa tatalui meu toate bunurile ei mobile si imobile dupa ce dansa inceteaza din viata. testamentul a fost facut in anul 2005.
anul trecut doamna a decedat. din nefericire la 40 de zile dupa dansa a decedat si tatal meu .
noi suntem 4 copii si am inceput demersurile la notar pentru a face succesiunea dupa tatal nostru si dupa doamna.
azi am fost la notar toti cei 4 copii impreuna cu 2 martori pentru a definitiva actele.
am avut surpriza ca notarul sa ne spuna ca actele s-au suspendat pentru ca exista la tribunalul din ploiesti un proces in care 4 nepoti de-ai doamnei care a decedat accepta succesiunea, si ca din privinta lui ( a notarului) dosarele pe care noi le-am facut sunt suspendate si ca trebuie sa ne luam un avocat care sa ne reprezinte la procese.
noi nu am avut cunostinta de 4 nepoti din partea acestei doamne , stiam doar de o nepoata din bucuresti .

va rog sa ne sfatuiti ce putem face in acest caz? tinand cont ca de acei nepoti nu se stia si nici macar nu au vizitat-o vreodata pe doamna.
daca mergem in continuare tinand cont de faptul ca noi avem un testament , avem castig de cauza sau nu?

va multumim inca o data
Cel mai recent răspuns: olive , utilizator 12:55, 23 Ianuarie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna a decedat in spital in urma unui stop cardio respirator si nu a avut niciodata afectiuni psihice si nici nu figureaza la vreo institutie medicala.
intradevar noi prin fapte putem sa demonstram si cu martori, ( vecini de bloc ai defunctei ) ca ne-am insusit in locul tatalui nostru si am facut tot ce era necesar( pomeni, parastasuri) asa cum dansa a lasat in testament ca sa i le faca tatal nostru care din nefericire nu a mai apucat pentru ca la 40 de zile dupa decesul dansei a decedat si el.


va multumim foarte mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)