avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Islanda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Islanda

Buna ziua,

Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc in Islanda cu o persoana de cetatenie maghiara.
Printre alte acte necesare trebuie sa prezint si un certificat de statut civil ( " A certificate of marital status has to be presented ").
Se poate elibera un astfel de act? Daca da, cum il pot obtine? Mentionez ca nu dorim sa ne casatorim la ambasada romana sau maghiara, ci in sistemul islandez.

Va multumesc anticipat,

Andrei.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 04:58, 25 Septembrie 2012
Cred ca se numeste "Certificat de celibat/ cutuma" - nu ti-l cere ambasada romana/ machiara, ci statul in care va casatoriti (prin afara bag seama ca e o adevarata obsesie sa dovedesti ca nu mai esti casatorit...nu prea le place bigamia :))). Se obtine de la oficiul de Stare Civila din localitatea unde v-ati nascut si obligatoriu trebuie sa aiba Apostila de la Haga.
Vezi ca s-ar putea sa va puna sa dati si anunt la ziar prin care sa anuntati ca va casatoriti...."cine are ceva de zis...speech now or forever hold their peace" :))
Nervi tari, ca s-ar putea sa dati de ceva birocratie si sa dureze mai mult decat va asteptati....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Affidavit Adrro84 Adrro84 Buna ziua, Am observat ca pt casatoria cu un cetatean american in Romania e nevoie de affidavit, ce se poate obtine de la ambasada SUA in Romania. Numai ca ... (vezi toată discuția)