avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Proces cu o Fundatie Umanitara
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Proces cu o Fundatie Umanitara

In anul 1998 am luat de la o fundatie umanitara, pe baza unui contract de comodat un autotorism. In anul 2006 am platit ultima taxa la primaria Suceava referitoare la autotorism. In anul 2007 la primaria Suceava mi s-a spus ca aceasta fundatie nu mai figureaza pe rolul lor iar la adresa fundatiei locuia altcineva. Eu din 2008 nu am mai folosit autotorismul intrucat s-a stricat si am cautat pe toate caile ( internet , primarie , adesa ) aceasta fundatie pentru a scoate din circulatie masina. Intre timp mi-am schimbat si eu domiciliul. In iunie am primit citatie pentru tribunalul Suceava. Nu m-am prezentat la proces dar am trimis o scrisoare cu nedumerirea mea ( in momentul respectiv nu stiam ce doresc ). Saptamana trecuta am primit o recomandata prin care mi se comunica numarul de telefon al avocatei care se ocupa de acest dosar. Mi-a explicat ca actiunea in judecata priveste aflarea domiciliului actual al meu intru-cat vor sa inchida fundatia. Ca urmare a acestui fapt vor placutele de inmatriculare si actele autotorismului in prima faza. Apoi vor sa ajungem la o intelegere cu privire la achitarea taxelor si penalitatilor pentru ultimii 10 ani aferente autotorismului in cauza. Taxe care se ridica la 2300 RON. Daca nu achit aceasta taxa mi s-a spus ca o sa ma dea in judecata ca persoana fizica si ca vor castiga si o sa trimita executor judecatoresc , care nu stiu ce poate sa imi ia ( bunuri , casa )

Acum nu stiu ce sa fac. Sa le dau placutele de inmatriculare si actele masinii si apoi sa astept procesul sau ce pot sa fac ...
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Gabitzu89, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:38, 26 Septembrie 2012
Contractul de comodat nu tine loc de contract de cumparare ci doar de folosire a acelui autoturism. Prin contract va angajati sa platiti dumneavoastra impozitele locale pentru el. Deci trebuie sa predati actele masinii si placutele (predati toata masina asa in starea care e ca e a lor). Si ajungeti la o intelegere referitor la impozitele +penalitale datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatricularea unui autoturism de pe fundatie pe persoana fizica RamonaAciobanite RamonaAciobanite Buna seara, Detin un autoturism fabricat in 1984 pe care l-am achizitionat in anul 1996 si este inmatriculat pe o fundatie umanitara. As dori sa inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Restante impozit mijloc transport GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, Problema de care m-a lovesc eu este de felul urmator.: In anul 2003 am dat un autoturism personal,printr-un contract de comodat ,unui cetatean ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ghitard ghitard acum 6 ani am vandut o masina unui individ care,justificand ca nu are timp atunci sa o radieze pe motiv ca trebuie sa plece imediat in strainatate,m-a convins ... (vezi toată discuția)