avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

In anul 2007 am primit o amenda administrativa in valoare de 500 lei+cheltuieli judiciare 30lei.In decembrie 2008 m-am trezit cu contul meu de salarii blocat.Mi-au luat ce aveam prin noiembrie-37 lei si am ramas dator 493.In decembrie mi-au oprit si restul.Fiind trimis in somaj,in luna ianuarie am solicitat la la AFP o adeverinta pentru somaj.Am fost refuzat pe motiv ca am o datorie de 493lei.M-am dus la banca,am luat extras de cont la zi din care reiesea ca datoria mi-a fost retinuta(in dreptul sumei scria HOLD pe extras) si l-am prezentat functionarului de la Fisc.Mi-au eliberat adeverinta dar eu am solicitat sa-mi dea chitanta pentru suma de 530 lei care mi-au fost opriti pentru a duce copie la Parchet.Am fost indrumat catre banca sa-mi dea ei chitanta si tot asa vreo doua zile.Directorul sucursalei Raifaisen m-a pus sa fac eu un ordin de plata din contul meu catre fisc si am refuzat.A incercat sa-mi explice ca banii sunt tot ai mei dar nu pot sa-i folosesc si ca ei trimit ordin de plata dupa o anumita perioada de timp catre Fisc si chestii de genul asta.
Cine este obligat sa-mi dea chitanta sau o justificare(dovada) ca mie mi-au fost retinuti banii astia ca sa o pot duce la Parchet si ca sa am si eu o confirmare .
Mentionez ca am achitat cheltuielile de judecata mai demult si am dus si copie de pe chitanta la Parchet (probabil nu in termen) si ei mi-au mai oprit odata suma de bani.
Cui trebui sa ma adresez? Siimt ca ei ma paseaza de la o institutie la alta pe banii mei si nu este normal !Tocmai Fiscul care cere la toti agentii sa dea bon si chitante sa se comporte asa?
Deci banii mi-au fost luati(o parte de doua ori-30lei)si nimeni nu vrea sa-mi dea o justificare a acestui fapt!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gigione01 , utilizator 13:44, 24 Ianuarie 2009
Daca ati mai platit inca o data din eroare sunele datorate va puteti adresa parchetului care va poate da o adeverinta in acest sens ca ati achitat cheltuielile de judecata si amenda apoi sa va duiceti la fisc ca sa ridice proprierea asupra comtului dv.
top dan a scris:

Daca ati mai platit inca o data din eroare sunele datorate va puteti adresa parchetului care va poate da o adeverinta in acest sens ca ati achitat cheltuielile de judecata si amenda apoi sa va duiceti la fisc ca sa ridice proprierea asupra comtului dv.

De la Parchet am luat o fotocopie de pe chitanta dar mie cine trebuie sa.mi dea chitanta sau o dovada ca mi-au fost luati banii din cont(530 lei care mi s-au luat din cont de catre banca )ca urmare a popririi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de cont banca ContSters287513 ContSters287513 Buna ziua. Am solicitat unei banci sa-mi puna la dispozitie un desfasurator cu toate sumele platite de catre mine si sumele pe care le mai datorez. Raspunsul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la fisc nadragmarius nadragmarius Fiscul a trimis poprire pe conturile mele, si-au recunoscut vina dandu-mi o adeverinta pt ridicarea popriri. Intre timp una dintre banci fara sa ma anunte a ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila yoko49 yoko49 Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai ... (vezi toată discuția)