avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai multe decat incasari . In doua locuri din raportul de expertiza arata ca suma totala a incasarilor in numerar este foarte apropiata de totalul care reiese din suma chitantelor , dar in calculul soldului final vine cu o suma mult mai mica. Exista vreun motiv pentru care ar putea sa foloseasca o alta suma decat cea care reiese din insumarea valorilor inscrise in chitantele existente si inregistrate ca atare in registrul de casa?
Cel mai recent răspuns: yoko49 , utilizator 13:55, 16 Decembrie 2014
Rog detaliati
daca ve referiti la sume.....
-inventar casa conf documente primite(chitante cronologice):334065.87
-faptic documente primare si justificative
Sold Iinitial 8658.48
Incasari 249184.64
plati 335895
sold final -78051,88
Aceste sume sunt luate din raportul de expertiza....
Nu inteleg de ce suma "chitante cronologice" nu este egala cu suma "incasari"
Va multumesc!


as fi dorit un raspuns totusi la intrebarea mea.... ceva de genul se poate in conditiile in care ..... sau nu se poate . Sau daca nu am dat suficiente detalii revin dar astept in continuare un raspuns .
Va multumesc!
yoko49 a scris:
Exista vreun motiv pentru care ar putea sa foloseasca o alta suma decat cea care reiese din insumarea valorilor inscrise in chitantele existente si inregistrate ca atare in registrul de casa?


Eu unul nu vad niciun motiv. daca insumand chitantele pt sumele incasate va iese ce apare in registrul de casa la incasari atunci aceea este suma corecta.

Mesajul dvs este foarte vag. Eu unul , cel putin, nu am reusit sa inteleg mare lucru.
Ce inseamna chitante cronologice? Sunt pt incasari sau pt plati?
faptic inseamna ca a luat toate chitantele la mana si a iesit :

Sold Iinitial 8658.48
Incasari 249184.64
plati 335895
sold final -78051,88

Ma gandesc ca ori raportul este alambicat ori dvs ati extras ceva gresit din el.
Am incercat sa extrag din raportul de expertiza termenii folositi acolo.
Da este vorba despre chitantele de incasari .Totalul lor cf raportului de expertiza este de 334065.87, dar in calculul soldului final pentru casa se foloseste suma de 249184.64 .Eu consider ca suma folosita trebuia sa fie cea rezultatata din insumarea chitantelor de incasari si nu inteleg de ce expertul contabil a folosit o suma maia mica.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Penalități asociație de proprietari silviu_n silviu_n Într-un raport de expertiză contabilă judiciară pentru stabilirea sumelor datorate de un proprietar restanțier, expertul plafonează penalitățile ... (vezi toată discuția)
Predare casa dida5801 dida5801 Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema: casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)