avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia ptr cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia ptr cresterea copilului

Buna seara ,
am si eu o intrebare , dividentele sunt luate in calcul la calcularea celor 85% din veniturile realizate in ultimile 12 luni?
multumiri!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 24 Ianuarie 2009
se iau in calcul toate veniturile obtinute, dar trebuie sa faceti dovada incasarii lor.
multumesc din suflet ptr raspuns!
dar daca nu sunt prea insistenta imi poate da cineva mai multe amanunte? un nr de lege sau norme de aplicare a legii Indemnizatiilor ptr cresterea copiilor, unde scrie ca si dividendele sunt luate in calcul.
mii de multumiri
o seara placuta
Dividendele nu se iau in calcul la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC.

Art. 5. - Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
(articol modificat prin HG nr. 1682/2008, hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea ... (vezi toată discuția)
Luni luate in calcul corect ptr indemnizatie mirelastc mirelastc Am nascut prematur pe 26.12.2008(DPN 25.01.2009). Am intrat in concediu de maternitate pe 18.12.2008. Pe 15.12.2008 mi s-au virat si salariul si cel de-al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil marianadamacus marianadamacus Va rog sa-mi spuneti la ce se aplica procentul de 85% pentru ingrijire copil: la salariul brut sau net? Si ce retineri voi avea (impozite,taxe)? Multumesc. (vezi toată discuția)