avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum e procedura concret
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum e procedura concret

Recent am primit o hartie de la o institutie publica si pe care am facut PLANGERE PREALABILA conf legii conteciosului admin . Insa hartia este cu sensul de decizie si ca trebuie executata.
Intrebarea e: daca am depus deja PLANGERE PREALABILA la institutia superioara institutiei emitente, decizia este suspendata pana la em iterea unui raspuns.?
Spun acestea caci institutia emitenta a deciziei ce este contestata de mine, prin PLANGERE PREALABILA, iainte de a ajunge in instanta, a emis o noua hartie cu titlu executare imediata.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
romeoiasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 09:34, 26 Septembrie 2012
plangerea trebuie depusa la institutia emitenta, solicitandu-se revocarea actului administrativ pentru nelegalitate, nu la institutia ierarhic superioara.
plangerea nu suspenda executarea actului administrativ.
impotriva raspunsului negativ sau a refuzului de a raspunde (care se constata in 30 de zile de la depunerea plangerii prealabile) se face actiune in contencios administrativ la Tribunal unde se poate solicita suspendarea
in concret, despre ce act e vorba? cine e emitent si ce contestati?
Institutia emitenta este Directia Generala pentru Protectia Copilului si catre am facut o cerere in baza legii asistentei sociale si la care am primit raspuns negativ desi legea prevede altfel si expres.
M-am uitat pe legea conteciosului administrativ si spunea ca trebuie indeplinita PROCEDURA PREALABILA si ca o pot depune si institutiei superioare ei care este Consiliul Judetean
Important este faptul ca institutia a emis o noua dispozitie prin care mi se cere sa parasesc centrul de plasament unde stau actualmente in trei zile. Procedura prealabila a fost depusa luni.
Si in innstanta ca sa depun actiune trebuie ca institutia sa-mi raspunda la Proced. Prealabila, si dupa care in caz de nu sa depun actiune in instanta.

Am mai cerut parerea si un alt avocat mi-a spus ca: Deocamdata caracterul executoriu este suspendat de inceperea procedurii prealabile in baza L554/2004.

Cum pot sa fac sa nu devina executabila. Nu vreau sa ajung in strada.

Se pare ca nu va este foarte clar ce aveti de facut si e de inteles.Referitor la primul raspuns dat de cei de la Directia Generala pentru Protectia Copilului,depuneti la contencios administrativ cerere de revocare a actului initial si a raspunsului pe care l-ati primit si care prin acea procedura prelabila ati cerut DGPC sa fie anulat iar raspunsul lor nu este cel asteptat.Anexati la cererea catre instanta de contecios copiile documentului pentru care solicitati anularea ,a cererii catre ei si a raspunsului pe care l-ati primit.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez romeoiasi romeoiasi Recent am primit un raspuns negativ la o cerere adresata unei institutii, care de luni ar fi executorie. M-am uitat pe legea conteciosului administrativ, si ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspuns in 30 de zile - este obligatorie plangerea prealabila? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Am depus mai multe petitii la scoala unde invata fiul meu, prin care am cerut precizari privind mai multe nereguli pe care le-am constatat de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare functionar public tofancatalin tofancatalin In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie? (vezi toată discuția)