avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict angajat angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict angajat angajator

Lucrez in cadrul uneiu societati de constructiii.de curand mi-am inaintat demisia pe care am inregistrat-o in cadrul societatii.Astazi am aflat ca angajatorul doreste sa-mi impute lipsa unor materiale care nu le am avut in fisa de inventar.Intrebare:care este modul prin care ma poate incurca sa inceteze contractul de munca.Mentionez ca sunt in ultima sapt de preaviz(1 luna).multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 23 Ianuarie 2009
Legal, contractul dvs. de munca inceteaza la data expirarii preavizului; privitor la eventuale pretentii care ar putea exista din partea angajatorului, acesta are deschisa calea actiunii in justitie pentru recuperarea prejudiciului (daca va putea dovedi instantei ca acesta exista si ca va este imputabil). In concluzie, continuati sa lucrati normal toata perioada preavizului si pentru orice eventualitate, aveti grija sa semnati condica/sa pontati fisa/etc., cu alte cuvinte asigurati-va ca exista dovezi care sa va ajute sa demonstrati ca ati efectuat intreg preavizul.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
Florentina Ragalie, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
xbutu a scris:

Lucrez in cadrul uneiu societati de constructiii.de curand mi-am inaintat demisia pe care am inregistrat-o in cadrul societatii.Astazi am aflat ca angajatorul doreste sa-mi impute lipsa unor materiale care nu le am avut in fisa de inventar.Intrebare:care este modul prin care ma poate incurca sa inceteze contractul de munca.Mentionez ca sunt in ultima sapt de preaviz(1 luna).multumesc!

C.i.m. al dvs va inceta la data expirarii termenului de preaviz. Angajatorul are posibilitatea de a-si recupera eventualele prejudicii aduse de catre dvs societatii numai daca va introduce o acitiune in justitie.
Dacă acoperirea prejudiciului nu s-a produs ca urmare a înţelegerii părţilor sau înţelegerea părţilor a intervenit dar nu se execută, singura cale aflată la îndemâna angajatorului păgubit este aceea de a sesiza instanţa de judecată competentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de imputare - demisie, neprezentare in preaviz DENISA021 DENISA021 Buna ziua, am si eu nevoie urgent de un raspuns pentru a clarifica o situatie.Am un salariat care a plecat fara efectuarea celor 20 de zile lucratoare de ... (vezi toată discuția)
Conventie de plata intre angajat si angajator Carmen91 Carmen91 Am lucrat la o firma, pe post de ajutor de ospatar, luna trecuta sa gasit lipsa in gestiune apoximativ 8000 RON, cu unele ,, verificari ,, suma a ramas la 6000 ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata temis temis Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema : un angajat al institutiei noastre a vorbit in interes personal pe telefonul mobil al institutiei, in luna ... (vezi toată discuția)