avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducere vârsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducere vârsta pensionare

Buna seara pentru o vechime de 29 de ani de munca ca docher vârsta actuala 51 de ani, sex M, se poate ieși la pensie pentru limita de vârsta la 52 de ani având in vedere ca postul este incadrat la conditii speciale de munca cf anexei 2 din legea pensiilor? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ANCA-ELENA , utilizator 14:27, 26 Septembrie 2012
Poate sa iasa la pensie la 52 de ani daca unitatea la care lucreaza(care elibereaza adeverinta) se gaseste in anexa 3 din Legea 263/2010.
Societatea se regaseste in anexa 3 dar vechimea la soc asta este de 16 ani diferența pana la 29 cuprinde aceeași grupa 1 dar la alte soc in cazul asta poate soc respective s-au desfiintat si nu se regăsesc in anexa 3 contează adev de la ultimul loc de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie, activitate in grupa i de munca ionicabotezatu ionicabotezatu Sunt barbat, am 57 de ani, 38 de ani vechime in munca, dintre care 23 de ani in grupa a II-a. Tinand cont de dispozitiile art.52 si 53 din Hotararea nr. ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare relu_20082000 relu_20082000 am lucrat la CFR si am o vechime de 27 de ani din care 18 ani la grupa 1 am iesit la pensie in 2008 pe caz de boala cu vechime totala 35 de ani .La cati ani ... (vezi toată discuția)
Vechime /stagiu de cotizare virtual72001 virtual72001 vechime in munca (vechime efectiva+studii universitare la zi +stagiu militar)=43 de ani; stagiu de cotizare=39 ani si 3 luni (inclusiv 6 ani proveniti din ... (vezi toată discuția)