avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cine poate conduce o mașinã luatã în leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cine poate conduce o mașinã luatã în leasing

Am primit o oferta-model de contract de leasing auto pentru achitionarea unei masini pe firmă. În acest contract este următoarea clauză:

Utilizatorul nu are dreptul sa dea in folosinta cu titlu oneros sau gratuit unei persoane juridice sau fizice care nu este prepusul său, sub nici o formă, fără acordul scris prealabil al Finanțatorului

Explicati-mi si mie vă rog, în termeni simpli ce înseamnă asta? Pot da mașina unei unui angajat, unui prieten sau trebuie sa o conduc doar eu...? Dar restul actionarilor, o pot conduce? Firma mea este un SRL.

Interpretarea este importanta, pentru că, in cazul unui accident, ei pot invoca aceasta clauză, sa ma puna sa platesc daunele, desi eu voi lplati unar pe linga ratele de leasing si Casco!
:O

Firma care mi-a trimis modelul de contract este RCI leasing Romania. Cât de flexibili sunt dacă cer modificarea contractului?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
Laur28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laur28 , utilizator 09:18, 26 Septembrie 2012
Are dreptul de a folosi mașina doar utilizatorul (adică cel care este parte în contractul de leasing - de ex. D-voastră), sau angajații acestuia (dacă leasingul se încheie de către o firmă). Prepus înseamnă „angajat” sau „subordonat”. Deci dacă nu e „angajat” nu are dreptul de a folosi...

Firma de leasing se asigură că nu veți închiea alte acte cu privire la acea mașină cu alte persoane (închiriere, comodat, etc.) ci că o veți folosi doar D-voastră sau eventual angajații D-voastră. De exemplu nu veți putea lua o mașină în leasing și să o dați unui prieten care să o folosească decât în cazul în care acel prieten vă este angajat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator
Mulțumesc ptr. răspuns d-le Patrick.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing - executare silita bigbos bigbos am luat un logan in leasing in 2008 de la rci leasing si nu am mai putut plati ratele masina a fost recuperata de rci leasing cu rezilierea contractului bun ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare aNak1n aNak1n Am un certificat de asigurare pentru pierderea involuntara a locului de munca din septembrie anul trecut,beneficiarul fiind RCI Leasing. Din 2 august sunt in ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casco - leasing gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am terminat recent leasingul la un autoturism ... pe 16.01.2012 mi s-a facut transferul de proprietate. Polita Casco mi-a ... (vezi toată discuția)