avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

domnilor avocati,rog ca sa fiu indrumat spre urmatorii pasi ptr solutionarea divortului,faptele sunt urmatoarele:am fost actionat in tribunal ptr desfacerea casatoriei,la termenul la care am fost chemati,ea nu s-a prezentat,am primit o decizie in pronuntare,care a venit in urmatorul continut:respinge cererea acuzatei ca nesustinuta.precizez ca si eu sunt de-acord cu divortul,dar nu cu acuzatiile care mi-au fost aduse,in fapt,noi suntem despartiti de 4 ani,timp in care copilul pe care il avem impreuna,a fost crescut de mine,fara ca ea sa contribuie la cresterea lui!ba mai mult,alocatia care i se cuvenea copilului a fost cheltuita de ea in scopuri personale in tot acest timp!rugamintea mea,e sa ma indrumati spre urm pasi pe care ar trb sa-i fac,atat ptr divort cat si ptr a recupera acea alocatie,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:29, 27 Septembrie 2012
Va trebui sa deschideti dvs. o actiune de divort, prin care sa solicitati si incredintarea minorului.

nu exista posibilitatea ca in acelasi dosar,sa cer dreptul la cuvant,?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Este foarte greu să dovediți că nu i-a cumpărat copilului nimic. Cu ce a trăit acel copil 4 ani? Cu ce s-a imbrăcat?

copilul a fost crescut de mine in toti acesti 4 ani,tot ce i-am cumparat a fost exclusiv din banii mei,exista si martori in acest sens,in mod normal,ea ar trb sa dovedeasca ca a ajuns alocatia la copil,nu..?deci,isi va putea recupera copilul alocatia din urma,sau ce-a fost cheltuit(de cate asa zisa lui mama,in scopuri doar de ea stiute)cheltuit ramane?nu cred sa nu fie o lege care sa nu o oblige sa returneze alocatia,mai mult,in toti acesti 4 ani,ea nu l-a vazut niciodata,deci nu cred sa nu fie o lege in acest sens,care sa o oblige sa returneze alocatia

inteleg ca nu exista nici o sansa de-a recupera alocatia copilului,?nu exista nici o lege care sa reglementeze acest aspect..?deci,dupa cce ca a chetuit alocatia copilului in interes propiu,o sa-i ridice statul roman,statuie,eventual o si decoreaza..?:)

Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Dacă domiciliul copilului a fost la D-voastră, va trebui să devediți asta. În această situație s-ar putea să obțineți plata retroactivă a întreținerii de la data separării în fapt (sau de la data introducerii cererii de divorț ) , dar nu mai mult de 3 ani.
La fel și alocația, poate fi cerută de la persoana care a încasat-o doar pe ultimii 3 ani.

Ar fi bine să luați legătura cu un avocat pentru că sunt mai multe necunoscute de care dpinde rezolvarea problemei D-voastră.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare alocatie copil de la fostul sot midaria1 midaria1 Buna ziua, am divortat acum 4 ani. Acum a aflat ca in tot acest timp fostul sot a incasat el alocatia copilului. Vreau sa il dau in judecata pentru acest ... (vezi toată discuția)
Ce pași trebuie sa fac pt a recupera alocația neîncasata timp de 4 ani niciodată iar copilul are 4 ani Allyyy_90 Allyyy_90 Buna seara am o problema cu neîncasarea alocației de stat pentru copil Copilul sa născut pe data de 28:06:2016 am depus cererea de alocație și ... (vezi toată discuția)
Scenarii divort verax4me verax4me Buna ziua, va rog a ma sfatui cu privire la un iminent divort; nu intru in prea multe detalii si incerc sa fiu cat mai succint ! Am fost casatorit inainte si ... (vezi toată discuția)