Ati inteles bine, este corect.
Bilantul, odata depus, nu se mai modifica.
Deconturile de TVA care se rectifica prin inregistrarea sumelor rezultate din corectare la randurile de regularizări din decontul lunii in care au fost operate corecţiile, pentru care se completează un formular distinct. Se depune dosar la ANAF pentru acestea.
Corectarea erorilor materiale din decontul de TVA se poate face în cadrul termenului de prescripţie de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost depus decontul supus corectării, însă corectarea nu este posibilă pentru perioade fiscale care au fost supuse inspecţiei fiscale sau pentru care este în curs de derulare o inspecţie fiscală.
Daca ati depus si declaratia 394 trebuie corectata si aceasta, pe sem.1 si sem 2 ale anului 2011 si separat, pentru fiecare luna aferenta anului 2012.
Rectificarea declaratiei 100 se face completand formularul 710, "Declaratie rectificativa".
In cazul corectiei asupra declaratiei 101, rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
Emiteti facturi de stornare in care valorile sa fie inscrise integral, cu semnul minus.
Pe acestea se va face referire la facturile initiale emise eronat. Dupa emiterea acestor facturi de stornare, emiteti facturi care vor avea inscrise doar datele si valorile corecte. Le remiteti clientilor, impreuna cu o adresa prin care le aduceti la cunostinta ca eronat au fost emise facturile cu TVA si ca ati demarat procedura de corectare a acestora, situatie pe care trebuie sa o remedieze si ei in contabilitate. Trimiteti cu confirmare de primire, pentru a avea dovada.