La data cand a fost facuta decizia de incetarea contractului de munca , eu eram in CO.A fost trimisa prin posta , la o adresa unde eu nu mai locuiesc de mai bine de 20 de ani .De la RU mi s-a reprosat ca sunt de vina ca n-am anuntat noua adresa ( e noua de mai bine de 20 de ani !!!).Deci , eu nu am intrat in posesia acestei decizii .Sunt inca in CM ,cu diagnostic de ulcer .Am aflat de la seful personalului ,ca s-a facut un proces verbal cu toti 29 de salariati din situatia mea .Caci nici unul n-a primit decizia ,din diverse motive .Daca eu n-am semnat de primire a acestei decizii ,nu am aceasta decizie si sunt inca in CM , vin si va intreb : ce as putea patii ???Mai am nevoie de 2 luni ca sa fac cei 30 de ani de cotizatie , si dupa un an de somaj , pot iesii la pensie anticipat .Asta in aprilie 2010.multumesc .
Respectiva decizie produce efecte de la data luarii la cunostinta, deci daca nu ati luat la cunostinta in mod legal decizia nu produce efecte in cazul dumneavoastra. Fiind vorba de o disponibilizare este obligatoriu sa primiti un preaviz de 20 de zile lucratoare. Fiind in CM, contractul dumneavoastra este suspendat, in consecinta si termenul de preaviz este suspendat si nu produce efecte. Termenul de preaviz curge din data incetarii CM.
Decizia se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării. Comunicarea se predă personal salariatului, cu semnătură de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.
Desfacerea c.i.m in baza art.65 alin. 1 din Codul Muncii,coroborat cu art. 162 din CCM .Scrie in decizie ca "necesitatea desfiintarii postului ocupat de salariat , ca urmare a dificultatilor economice.
Sunt in preaviz de disponibilizare de 20 zile lucratoare. In aceasta periada mi-a nascut sotia si am dreptul la 5 zile libere + inca 10zile de concediu patern ca am urmat un curs de piericultura.
M-i se va prelungi perioada de preaviz cu cele 15 zile?
Daca da, ce se poate face sa m-i se incheie contractul la sfarsitul celor 20 de zile de preaviz stabilite initial deoarece am negociat un alt job la o alta companie pentru acea data?
1. Nu se prelungeste preavizul deoarece zilele acestea nu suspenda contractul individual de munca.
2. Asa ca aveti bafta si ... spor la noul loc de munca.